Куди подівся Ландік? МВС плутається у коментарях

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 17.10.2011 12:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15533

Депутат Луганської міськради Роман Ландік, якого звинувачують у побиті дівчини, не знаходиться у СІЗО, а спокійно розгулює по Луганську.

Таку інформацію розповсюдив голова правління правозахисного руху «Поступ», луганський правозахисник Костянтин Реуцький. Він стверджує, що бачив його на власні очі. Правоохоронці такий факт заперечують.

Правозахисник Костянтин Реуцький запевняє, що 14 жовтня, близько шостої години вечора, у центрі Луганська, бачив Романа Ландіка. Підозрюваного, за словами Реуцького, міліція не супроводжувала. Правозахисник запевняє Радіо Свобода, що знайомий зі скандальним депутатом і помилитися навряд чи міг.

«Він без супроводу направлявся в обласну прокуратуру ввечері, що мене дуже здивувало, – розповідає Реуцький. – Він був одягнутий в чорний, досить якісний костюм. Не схоже, що він направлявся туди зі слідчого ізолятору»

Тим часом, в обласній міліції стверджують, що Рома Ландік продовжує перебувати у слідчому ізоляторі. Коментуючи слова Костянтина Реуцького, начальник центру громадських зв’язків обласного управління МВС Тетяна Погукай в коментарі «Інтерфакс-Україна» заявила, що «такого просто не може бути».

Ландік в луганському СІЗО не сидів

У свою чергу керівник прес-служби обласного управлінні з питань виконання покарань Юлія Однобокова повідомила Радіо Свобода, що Роман Ландік ніколи не утримувався в слідчому ізоляторі Луганська, а перебував в ізоляторі тимчасового утримання Ленінського районного відділку міліції.

«Я не знаю, де зараз знаходиться Роман Ландік, але утримувався він в ізоляторі тимчасового утримання при Ленінському РВВС, а далі його доля мені не відома», – каже Юлія Однобокова.

Між тим, раніше мас-медіа повідомляли, що після того, як суд дав санкцію на арешт, Романа Ландіка відправили саме до СІЗО. Правозахисники планують направити в прокуратуру та міліцію офіційний запит, з метою дізнатися, де зараз знаходитися Роман Ландік і чи утримується він під вартою.

«Якщо це справді був Роман Ландік, то це говорить про те, що правосуддя у нас дуже вибіркове і закон не для всіх. Ми закликаємо громадськість до посилення вже громадського контролю», – зазначає Костянтин Реуцький.

Депутат міськради Роман Ландік належить до впливової у Луганську родини. Він прославився після того як в інтернет потрапило відео з камер спостереження одного з луганських ресторанів. На відео чоловік, дуже схожий на Романа Ландіка, жорстоко б’є дівчину. Після цього проти депутата прокуратура порушила карну справу, а самого Ландіка оголосили у розшук. Згодом Романа затримали російські правоохоронці у Краснодарському краї Росії. У середині вересня депутата доставили у Луганськ і суд виніс рішення утримувати його під вартою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.