Литвин запропонував нардепам повернути українцям природний час

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 17.10.2011 12:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15535

Голова Верховної Ради Володимир Литвин пропонує скасувати нещодавно ухвалену постанову парламенту “Про зміну порядку обчислення часу на території України”.

Про це він сказав на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту.

"Треба визнати, що прийняття цього рішення було поспішним, непродуманим, таким, яке не прорахувало, не передбачило всі наслідки, які за собою тягне", - зауважив Литвин.

Він зазначив, що парламент має прийняти постанову щодо скасування даного рішення, і доручити уряду протягом місяця внести відповідний проект закону. За його словами, необхідно "поставити крапку в цьому питанні".

Литвин наголосив, що до вирішення даного питання "буде діяти відповідна постанова Кабінету міністрів, яка передбачає переведення часу на годину назад в останню неділю жовтня".

Литвин пропонує парламентаріям завтра дане питання розглянути у першочерговому порядку. За його словами, Україну чекають "величезні ризики, якщо буде діяти нинішня постанова".

Голова ВР пропонує в майбутньому ухвалити рішення, "яке б передбачало перехід на годину назад в зимовий період, і не переходити на літній час".

Нагадаємо, 20 вересня Рада прийняла постанову "Про зміну порядку обчислення часу на території України". Даною постановою Рада скасувала перехід на "зимовий час".

Згодом Віктор Балога запропонував перейти на зимовий час у 2011 році, а в 2012 - уже не переходити на літній час. У той же час глава правління Української біржі Олег Ткаченко зазначив, що відмова від переходу на зимовий час завдасть шкоди біржовій торгівлі в Україні.

На Львівщині заявили про намір перейти на "власний час", якщо Рада не скасує постанову "Про зміну порядку обчислення часу на території України". Ужгородська міська рада Закарпатської області ухвалила рішення, згідно з яким місто перейде на зимовий час всупереч рішенню парламенту країни не переводити більше стрілки годинника.

Ще 5 жовтня регіонал Олександр Єфремов, голова найбільшої фракції у Раді запевняв, що парламент не стане переглядати рішення щодо скасування переходу на зимовий час. А вже 14 жовтня депутат фракції Партії Регіонів Вадим Колесніченко запропонував парламенту перейти на зимовий час.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.