Російські виборчі лохотрони. Путін розповів росіянам про те, яка в них прогресуюча демократія

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 18.10.2011 10:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15542

Прем’єр-міністр РФ Володимир Путін вважає позитивним той факт, що боротьба за мандати на наступних парламентських виборах буде гострішою, ніж у попередні думські кампанії.

Минулого тижня Рада Федерації схвалила закон, що передбачає зниження з 7% до 5% мінімального відсотка голосів виборців, який необхідно отримати федеральному списку кандидатів на виборах депутатів Держдуми, щоб брати участь у розподілі депутатських мандатів. Закон буде застосовуватися з 2016 року.

За словами Путіна, тепер боротьба за місця в парламенті набуде більш гострий характер, що є позитивним моментом. При цьому він вважає, що лібералізація виборного законодавства ускладнить проходження Єдиної Росії до Держдуми.

На думку глави уряду РФ, російська влада при розвитку демократичних інститутів повинні бути постійно в пошуку: "Потрібно в парламенті 10-15 партій? Потрібно прибрати взагалі поріг проходження в парламент чи ні? Але ми знаємо приклад наших сусідів на Україну. Нам хіба потрібна українізація нашого парламенту, де неможливо практично нічого обговорювати?".

Путін також навів у приклад досвід США: "Там багато партій? Там бар'єру немає? Але там дуже багато інструментів, застосовуючи які держава добивається того, що в конгресі присутні лише дві великі партії, йде велика боротьба в рамках цих партій спочатку".

"І там реально демократія розвивається, у тому числі, і за допомогою ось цього попереднього голосування. І на поверхні виявляються найбільш ефективні і найбільш прийняті суспільством люди, вони між собою борються. І те ж саме в парламентах відбувається", - заявив прем'єр.

Він зазначив, що політична система РФ перебуває в процесі становлення: "Ми не будемо приймати жодних волюнтаристських рішень. Ми будемо завжди в діалозі з громадськістю, з суспільством перебувати. Будемо шукати такі форми, при яких наша політична система була б стійкою".

Як повідомлялося раніше, Путін не погодився з тим, що його участь у президентських виборах в 2012 році означає його автоматичну перемогу. "Для пересічного громадянина завжди є вибір", - заявив він.

Як відомо, російська партія "Єдина Росія" офіційно запропонувала прем'єр-міністра Володимира Путіна як кандидата партії на посаду Президента країни. Таку заяву було зроблено у Програмному зверненні партії у зв'язку з майбутніми парламентськими виборами 4 грудня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.