Влада продовжує пресувати родину нардепа Суслова

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.10.2011 13:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15548

Народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщини» Євген Суслов заявляє про повторний напад на його родину.

«На цю хвилину в мене є інформація, що вже знову приїхали 15 автомобілів УБОЗу і будуть накривати всю повністю мою родину», - заявив він на брифінгу в Верховній Раді.

Він наголосив, що попередні обшуки у його будинку та громадській приймальні були незаконними, проводилися з кричущими порушеннями процедурних норм та порушенням прав людини.

«Такого нелюдського поводження проти людей я ще не бачив. Мою маму - жінку, яка виховала 23 дітей - заблокували в будинку 15 спецпризначенців з автоматами», - сказав він.

«Працівників моєї громадської приймальні в Сквирі тримали в закритому приміщенні, брутально поводячись, не дозволяючи знімати на камеру те, що відбувається. Коли керівниці моєї громадської приймальні Інні Миколаївні стало погано, міліція не допускала до неї швидку, хоч загроза її життю була серйозна – вона й досі знаходиться в лікарні з гіпертонічним кризом другого ступеня», - повідомив Євген Суслов.

«Мене навіть незважаючи на статус народного депутата не хотіли впускати ані на територію, ані в родинний будинок. Ландшафтний парк Буки, який побудувала моя сім’я, який завжди був відчиненим для людей і який тільки за вихідні щотижня відвідує 5-6 тисяч людей, 12 жовтня був по периметру заблокований працівниками міліції в масках і з автоматами», - додав Суслов.

Він зазначив, що потрапити на території парку він зміг тільки перелізши через паркан.

«Під час обшуків працівники правоохоронних органів виламували сокирами двері, перевертали меблі, знімали навісні стелі. Із моєї громадської приймальні винесли документи та системні блоки комп’ютерів. Та найгірше – під час обшуку працівники міліції вчинили злочин – підкинули документи невідомого мені змісту», - розповів народний депутат.

Євген Суслов пов’язує такі брутальні дії влади зі своєю політичною позицією: з активністю під час судового процесу над Юлією Тимошенко; пікетуванням Лук’янівського СІЗО; тим, що «Батьківщина молода», яку він очолює, була приймаючою стороною під час з’їзду молодіжки Європейської народної партії в Києві в середині вересня поточного року; з критичними виступами на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі, та конфліктом з представниками міліції 11 вересня під час мітингу опозиційних сил на Хрещатику.

«Саме такими печерними методами мене намагаються залякати, тиснуть на рідних, на сімейну справу, аби зламати мене і змусити зрадити свої політичні переконання», - сказав народний депутат.

Він повідомив, що як народний депутат направив ряд депутатських звернень до Генерального прокурора Віктора Пшонки, міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова та голови СБУ Валерія Хорошковського з вимогою розслідувати цей інцидент та дати оцінку незаконним і брутальним діям представників правоохоронних органів 12 вересня 2011 року.

«Парламентська опозиція вимагає заслухати доповідь міністра внутрішніх справ Могильова з приводу дій міліції на цьому пленарному тижні, ми також вимагатимемо створення тимчасової слідчої комісії ВР у цій справі», - наголосив Євген Суслов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.