Парламентська більшість не декриміналізуватиме сталінську статтю Тимошенко

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.10.2011 15:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15552

У Партії регіонів заявляють, що стаття, за якою засуджено екс-прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко, не буде декриміналізована навіть після прийняття нової редакції Кримінально-процесуального та Кримінального кодексів.

Народний депутат, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на прес-конференції у вівторок висловив думку, що нова редакція Кримінально-процесуального кодексу може бути прийнята до кінця 2011 року.

Водночас він не бачить перспективи розгляду нової редакції Кримінального кодексу у Верховній Раді, оскільки вона ще перебуває в розробці.

"Так, у подальшій перспективі ми припускаємо, що можуть бути внесені деякі зміни щодо лібералізації цілого ряду кримінальних статей. Але та лібералізація, яка розпочата президентом під час внесення закону, який скасовує відповідальність за 18 економічними статтями, поширюється тільки для представників бізнесу", - пояснив Єфремов.

За його словами, надалі "робота в цьому напрямку може бути продовжена, але ця робота повинна бути не під ситуацію і не під конкретну людину".

Причому Єфремов ще раз підкреслив, що фракція Партії регіонів не вважає за можливе голосувати за законопроект опозиції, який передбачає декриміналізацію статті КК, за якою засуджено Тимошенко.

"Тим самим державні службовці звільняються від відповідальності за зловживання у держбюджеті", - сказав нардеп.

Однак Єфремов підкреслив, що фракція Партії регіонів "готова до конструктивного діалогу із представниками опозиції".

Як повідомлялося, депутати фракції БЮТ-Батьківщина покинули сесійну залу Верховної Ради на знак протесту проти відмови розглянути проект постанови, що скорочує термін підготовки до другого читання законопроекту про декриміналізацію статей КК.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.