Нардепи вже зібрали підписи за розпуск парламенту

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 18.10.2011 15:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15553

Депутати від БЮТ зібрали підписи і вже сьогодні, 18 жовтня, зареєструють проект постанови про саморозпуск Верховної Ради України шостого скликання.

Про це заявив лідер БЮТ Іван Кириленко.

За його словами, фракція БЮТ підтримує ініціативу громадських організацій щодо розпуску Верховної Ради.

"Ми зібрали підписи і реєструємо постанову про розпуск, оскільки стара-нова Конституція практично не дає можливості зробити це швидко. Повернувши стару Конституцію, ми узаконили цю Верховну Раду і розпустити її, по суті, законних можливостей немає, тільки саморозпуск. Ми ініціюємо саморозпуск, працювати в цьому залі, який продукує те, що він продукує, ми не збираємося ", - сказав він.

Кириленко додав, що проект постанови буде зареєстрований .

Раніше бютівці заблокували трибуну парламенту, протестуючи проти відмови Партії регіонів підтримати декриміналізацію статті 365 Кримінального кодексу України, за якою була засуджена Юлія Тимошенко. БЮТ зажадав розпуску парламенту.

Після цього депутати із фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" покинули залу пленарних засідань Верховної ради.

Голова фракції Іван Кириленко, виступаючи із заявою, зазначив, що такі дії є протестом на відмову парламентських фракцій розглянути і підтримати проект постанови про скорочення строків підготовки законопроекту про декриміналізацію економічних злочинів до другого читання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.