Вчені NASA нарахували понад мільярд позаземних цивілізацій

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 19.10.2011 15:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15568

Космічний телескоп NASA “Кеплер” (Kepler) всього за 136 днів виявив 1235 екзопланет.

Такі дані NASA стали відомі після обстеження відносно невеликої ділянки нашої Галактики - Чумацького Шляху. У поле зору телескопа потрапило не більше чотирьохсотої частини небесної сфери. А саме та зона, де розташоване сузір'я Лебідь.

"З 1235 планет 54, швидше за все, знаходяться в так званій зоні життя. Тобто комфортно розташовані біля своїх зірок. Як наша Земля. У крайньому випадку як Марс", - констатують вчені.

Зібрані дані, які стосуються не тільки розташування планет, але і їх розмірів, дозволили зробити статистичні висновки. І побудувати на їх основі комп'ютерну модель. А з її допомогою підрахувати, скільки ж світів можуть бути "населеними".

"Модель населеності в межах Галактики Чумацький Шлях" (Model of Habitability Within the Milky Way Galaxy) - так назвав своє дослідження Мішель Гованлок з Гавайського університету. І згідно з проведеними розрахунками у нашій Галактиці 1,2 відсотка зірок повинні мати при собі населені планети.

"Якщо згадати, що зірок у Чумацькому Шляху близько 100 мільярдів, то планет, здатних підтримувати життя, набереться більше мільярда", - припускаютб вчені.

Мішель врахував і те, що в якихось світах міг настати місцевий "кінець світу" - на зразок близького вибуху наднової, що знищила радіацією все живе.

Але навіть такі події, які, як виявилося, не настільки вже рідкісні в нашій Галактиці, не сильно скорочують кількість потенційно населених світів.

"Чумацький Шлях настільки старий, що планеті, яка втратила життя, бракує часу, щоб відродити її. І довести до дуже високого рівня. Аж до цивілізованого", - додав Мішель.

Модель показує, що ближче до центру Галактики шанси знайти населені планети вище, ніж на околицях.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.