Ющенко підтвердив, що Янукович прямує у путінський совок

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 19.10.2011 16:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15572

Договір про Зону вільної торгівлі з СНД закрив для України шлях торговельної інтеграції з Європейським Союзом, оскільки на одній території не може діяти дві ЗВТ: і ЄС і СНД, заявив третій Президент України (2005-2010 роки) Віктор Ющенко.

"Так само, як Харківський договір закрив нашу інтеграцію в сфері безпеки, так вчорашні договори ... закрили нашу інтеграцію в сфері торговельної політики до Європейського Союзу. На одній території двох зон вільної торгівлі бути не може ... не може бути Зони вільної торгівлі в тих рамках, які підписані вчора, і Зони вільної торгівлі, яку ми сподівалися в грудні місяці підписати. Такого не буває", - сказав він на прес-конференції.

За словами Ющенка, неможливе співіснування двох торговельних режимів сторін, які формально не уклали відповідні договори, маючи на увазі Росію та країни ЄС. При цьому він допустив, що в грудні поточного року може бути підписано політичну асоціацію з ЄС, але без ЗВТ.

Україні, на думку Ющенка, необхідно просуватися на європейський ринок в торгових відносинах. "Так, як харківський договір зняв нашу перспективу з європейської інтеграції безпеки, так договір, підписаний вчора, знімає перспективи щодо інтеграції торговельної, входження в Зону вільної торгівлі", - зазначив екс-президент.

Між тим, Ющенко висловив переконання, що за зоною вільної торгівлі з СНД "підійде тема Митного союзу, валютного союзу або тема, яка трансформується в трагічну долю газотранспортної системи".

"І після цього ми отримаємо або знижку на ціну на газ до договору січня 2009 року, або підвищення транзитного тарифу. Усе буде замикатися навколо цього", - спрогнозував він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.