Нардеп Уколов не виключає, що миколаївського журналіста замовили

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.10.2011 18:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15574

Народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина», член комітету ВР з питань свободи слова та інформації Віктор Уколов вимагає об’єктивного розслідування кримінальної справи за фактом нападу на журналіста газети «Наше місто Миколаїв» Олександра Влащенка.

«Я не виключаю, що напад пов'язаний з професійною діяльністю журналіста Влащенка, який займався журналістськими розслідуваннями, і був замаскований під пограбування», - сказав Уколов, повідомла прес-служба партії.

«Як народний депутат, я вимагатиму від МВС об’єктивного розслідування даного злочину. Також я планую винести це питання на розгляд комітету найближчими днями», - зазначив він.

Віктор Уколов також наголосив, що протягом останніх років спостерігається значне погіршення свободи слова, яка є індикатором демократії.

Він додав, що досі не розслідуване вбивство редактора харківської газети Василя Климентьєва.

«Українська громадськість має протестувати проти поводження з людьми, які доносять до них інформацію і відстоюють право на неї. Я сподіваюся, буде належна міжнародна реакція на цей злочин», - сказав Уколов.

Як відомо, журналіст газети «Наше місто Миколаїв» Олександр Влащенко у неділю, 16 жовтня, повертався додому з редакції, де працював над матеріалом. На нього напали невідомі, які жорстоко побили і вистрелили йому в голову. Лікарі оцінюють стан журналіста як тяжкий.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.