Азаровщина вже виводить на мітинги навіть залізничників

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.10.2011 18:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15587

26 жовтня залізничники з усіх областей України планують провести у Києві під Міністерством транспорту і зв’язку п’ятитисячний пікет.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації партії «Батьківщина».

Залізничники протестуватимуть проти масового скорочення працівників та ліквідації поїздів, яке керівництво Укрзалізниці вирішило здійснити уже з наступного місяця.

Як розповів один з організаторів пікету, представник незалежної профспілки Львівської залізниці Петро Дранівський, загалом по Україні планується ліквідувати 30 нічних поїздів, внаслідок чого під скорочення потраплять близько 40% працівників поїздних бригад пасажирських вагонів. Про це йдеться у протоколі зборів за участю гендиректора Укрзалізниці.

«Уже є наказ не продовжувати контракти з тими працівниками, у кого вони закінчуються до кінця 2011», - зазначив Петро Дранівський.

Що стосується Львівської залізниці, то фактично паралізованим стане напрям Львів-Київ.

У прес-службі зазначають, що навіть при існуючій кількості нічних поїздів цей напрям є вкрай перевантаженим.

«А буквально з наступного місяця скоротять більшість нічних поїздів до столиці, серед яких такий популярний і найбільш зручний 91 поїзд, - розповів представник залізничної профспілки. - А у зв’язку з ліквідацією 360-го поїзду Львів-Київ зовсім відрізаними від світу залишаться такі населені пункти як Червоноград, Сокаль, Сарни і Костопіль».

Загалом же по Україні планується ліквідувати 1686 проміжних зупинок.

За даними залізничників, ліквідувати маршрути планується для того, аби люди користувались послугами нових корейських поїздів «Hyundai», вартість проїзду у яких буде приблизно вдвічі більшою, ніж у звичайних. Якщо зараз проїзд у плацкартному вагоні зі Львова до Києва обходиться приблизно у 100 грн., то у корейському коштуватиме не менше ніж 200 гривень.

«Уже за традицією, ці зміни впроваджуються начебто з «метою оптимізації графіку руху пасажирських поїздів». А насправді ж зам цим стоїть «холодний розрахунок» майбутньої «прихватизації» Укрзалізниці, від якого найбільше постраждають пасажири та працівники залізниці, які опиняться без роботи», - вважає лідер Львівської «Батьківщини» Роман Ілик.

За його словами, обласна партійна організація «Батьківщини» надасть організаційну та інформаційну підтримку пікетувальникам.

«А ще після цих «реформ» добратись у столицю на акції протесту буде практично неможливо», - зазначив керівник Львівської «Батьківщини».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.