Кличко вважає, що регіонали пропонують неприйнятну виборчу систему

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.10.2011 12:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15594

Усі опозиційні сили України мають відстоювати спільну позицію щодо збереження пропорційної виборчої системи, наполягаючи при цьому на введенні відкритих партійних списків.

Про це заявив лідер партії «УДАР» Віталій Кличко, який нині перебуває з робочим візитом у Рівненській області, повідомляє прес-служба партії.

За словами політика, в українських реаліях мажоритарна система працюватиме на фальсифікацію і підкуп виборців, по округах пройдуть виключно лояльні до влади кандидати, на яких працюватиме адміністративний і фінансовий ресурс.

«Останні вибори мера Києва, на жаль, довели, що кандидат, головним пунктом програми якого є передвиборчі продуктові набори, може дурити людей і при цьому отримувати їх голоси. А далі – спокійно грабувати місто, забувши про всі свої обіцянки. Я не хочу, аби такий метод через рік спрацював й на мажоритарних округах», – сказав Віталій Кличко.

Політик переконаний: сьогодні для України ідеальною системою є відкриті виборчі списки. Це змусить партії відповідально поставитися до своїх кандидатів, значно покращити якість списків, убезпечить українців від партійних «котів у мішках», яких чимало пройшло до парламенту за закритими списками, – вважає лідер «УДАРу». – Я хочу, аби у 2012 році українці голосували за партію, її лідера і за повний список. Щоб точно знали, хто ці політики, які стоять за лідером». Він також наголосив, що введення відкритих виборчих списків є одним із принципових пунктів програми партії «УДАР».

За словами Віталія Кличка, на зустрічах громадяни все частіше піднімають питання щодо необхідності захистити голоси, які будуть віддані за опозиційні політичні сили на виборах 2012 року. «Я бачу, що люди усвідомлюють реальність фальсифікацій, спотворення результатів волевиявлення. Але й бачу те, що українці готові протистояти системі, боротися за свої права та підтримувати демократичних політиків нової генерації», – зазначив Кличко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.