Адвокат Тимошенко стверджує, що Януковича підставили

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.10.2011 15:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15598

Президент Янукович в інтерв’ю телеканалу «Євроньюз» заявив, що кримінальні справи проти Юлії Тимошенко, порушені в Україні, нібито підтверджуються судами по справі Павла Лазаренка у США та справі генерала Олійника в Росії.

«Очевидно, глава держави у цьому питанні глибоко дезінформований своїми підлеглими, через це і його заяви не відповідають дійсності», - вважає народний депутат Сергій Власенко.

Твердження Власенка ґрунтуються «на документах, які містяться у так званій газовій справі проти Юлії Тимошенко. Зокрема, йдеться про постанову президії Верховного суду Російської Федерації (2003 р.), згідно якої всі вироки у справі генерала Олійника скасовані як незаконні, а справи закриті за відсутності складу злочину. Це означає, що злочину, відповідно, не було», - повідомляє прес-служба БЮТ.

«Щодо американської справи Павла Лазаренка, на яку посилався президент, то як неодноразово заявляли офіційні особи, зокрема, Марта Борщ, американський прокурор, яка вела справу Лазаренка в Сполучених Штатах, в США не розглядалися і не могли розглядатися будь-які епізоди, пов’язані із ЄЕСУ, як у бутність Юлії Тимошенко керівником цієї компанії (до 1997 року), так і після того», - зазначив Власенко.

Захисник Юлії Тимошенко нагадав, що в інтерв’ю «Українській правді» Марта Борщ також заявляла, що немає жодних підстав притягувати до імені Юлії Тимошенко й справу про вбивство Євгена Щербаня.

Відтак, справи в американському і російському судах, про які загадав Віктор Янукович, не є доказом неіснуючої провини Юлії Тимошенко, резюмував народний депутат.

«Навпаки, - зазначив Власенко, - вони є додатковими аргументами, які доводять, що вся так звана справа про борги ЄЕСУ, порушена проти Юлії Тимошенко - сфальсифікована, як і всі попередні справи. ЄЕСУ не перекладала на державу своїх боргових зобов’язань. Борги ЄЕСУ як приватної компанії були спричинені тим, що корпорацію в 90-роки свідомо зруйнував тодішній голова Державної податкової адміністрації Микола Азаров за прямою вказівкою тогочасного президента Леоніда Кучми. Отож, саме цим двом добродіям і слід адресувати боргові претензії до ЄЕСУ».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.