У Німеччині впіймали російських чекістів

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 24.10.2011 10:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15604

За даними впливового німецького часопису Der Spiegel, у Німеччині були затримані особи, що займалися шпигунською діяльністю на користь Росії. Підозрювані - подружня пара, яка діяла у Німеччині понад 20 років.

Як повідомляє у суботу, 22 жовтня, журнал Der Spiegel, минулого вівторка сили німецьких загонів спеціального призначення Федерального відомства з кримінальних справ затримали ймовірних російських шпигунів. Йдеться про чоловіка й жінку, які вели свою діяльність в країні понад два десятки років й працювали, за підозрою, на службу зовнішньої розвідки Росії. Арешт підозрюваних відбувся у Марбурзі й Балінгені.

У ході операції із затримки можливих агентів поява загонів спецпризначення здивувала жінку, яка саме розшифровувала сигнал, отриманий за допомогою радіоприймача. Самі затримані усі звинувачення заперечують.

Австрійські паспорти

Німецькі спецслужби вийшли на двійко вірогідних шпигунів після того, як торік ФБР викрило у США мережу агентів російських розвідувальних служб. У затриманих виявили австрійські паспорти, які свідчили, що чоловік народився в Аргентині, а його жінка походить з Перу. Вже з'ясовано, що інформація зі знайдених паспортів не відповідає дійсності.

Йдеться про першу шпигунську історію такого ґатунку з моменту об’єднання Німеччини. Тож слідство припускає, що нелегальна діяльність подружжя почалася ще за часів радянської спецслужби КДБ, яка мала розгалужену мережу агентів у цілому світі, в тому числі й у Німеччині. Як відомо, прем'єр-міністр Росії Володимир Путін у 1985-90 рр. також працював у Дрездені з місією від радянських органів держбезпеки. Затримані тепер підозрювані прибули до Західної Німеччини 1988-го року.

Не виключено, що факт затримання передбачуваних шпигунів може відбитися на німецько-російських відносинах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.