До кінця світу ще мільярди років: саме стільки ще світитиме Сонце

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 24.10.2011 11:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15607

Вчений-фізик переконаний, що до того, поки не вичепається енергія Сонця - життя на планеті Земля буде тривати.

Авторитетний вчений-фізик, декан фізичного факультету Бухарестського університету, член Інституту Фізики Землі та астрофізики Олександру Жипа впевнений, що енергія Сонця, від якої залежить життя на Землі, розрахована ще на кілька мільярдів років, тому кінець світу, про який так багато говорять провісники, саме на цей термін і відкладається.

Про це вчений заявив в інтерв'ю румунському виданню Cotidianul.

"Не потрібно забувати, що у фізиці все можливо. Тією чи іншою мірою. Існує імовірність певного зміщення Північного географічного та Північного магнітного полюсів із Південними, однак, це жодним чином не призведе до руйнування планети", стверджує вчений.

Фізик дотримується думки про імовірність зникнення деяких форм життя на Землі або зміни їхньої поведінки, але серйозні дослідники не схильні говорити про зникнення життя на Землі взагалі.

"Дослідники повинні сконцентрувати свої зусилля на вивченні ступеня впливу магнітних полів на флору і фауну землі, але не на прогнозах імовірності виникнення катастроф, у тому числі і кінця світу", заявив він.

"Перед ученими не лише Румунії, а й більшості країн стоїть значно більш серйозна проблема - оснащення інститутів фізики сучасною, досконалою технікою для дослідження всіх феноменів, у тому числі і негативних, які відбуваються на Землі і "всередині" неї, тому я б не став драматизувати ситуацію, піддаючись впливу всіляких "спекулянтів" від фізики", - підсумував Олександру Жипа.

Як повідомлялося раніше, що відомий американський проповідник Гарольд Кемпінг передрікав черговий кінець світу на 21 жовтня 2011 року, о 18:00 у кожному часовому поясі Землі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.