Створюється найбільша у світі фінансова корпорація

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 4.12.2006 18:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1561

Один з найбільших американських банків Bank of New York і компанія Mellon Financial Corp. оголосили про злиття, у результаті якого буде створена найбільша у світі корпорація з керування активами і наданню послуг в області цінних паперів.

За умовами угоди акціонери Bank of New York одержать 0,9434 акції об’єднаної компанії за кожну свою акцію; акціонери Mellon Financial обміняють свої акції на акції об’єднаної компанії за співвідношенням 1:1.

На збереженні в об’єднаної компанії будуть знаходитися активи і цінності на суму 16,6 трлн доларів, а в довірчому управлінні виявляться активи на загальну суму 8 трлн дол.

Відповідно до розповсюдженого сьогодні прес-релізу Bank of New York, річний виторг об’єднаної компанії прогнозується на рівні 12 млрд доларів. Загальна кількість співробітників нової компанії, що одержить назву The Bank of New York Mellon Corp., складе близько 40 тис. осіб.

Протягом 3-х років після злиття близько 3,9 тис. з них буде скорочено. У раду директорів нової компанії ввійдуть 10 осіб з Bank of New York і 8 представників Mellon Financial. Президентом об’єднаної корпорації стане діючий президент Bank of New York Джеральд Хессел.

Завершення угоди, схваленої радами директорів обох компаній, планується на III квартал 2007 р. Договір ще повинні схвалити акціонери компанії й антимонопольні органи США.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.