Закон - як дишло... ГПУ каже, що терміни давності на Тимошенко не поширюються

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 24.10.2011 15:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15611

Податкова міліція відновила слідство у справі стосовно екс-прем’єра Юлі Тимошенко за фактом розкрадання бюджетних коштів та ухилення від сплати податків за розрахунками за природний газ корпорацією ЄЕСУ.

Про це заявив начальник відділу зв'язків зі ЗМІ генеральної прокуратури України Юрій Бойченко.
"Цю справу відновлено, і вона перебуває на стадії досудового слідства в податковій міліції", - сказав він на брифінгу в Києві.

За його словами, термін давності цієї справи не закінчився у зв'язку з тим, що Тимошенко здійснила нові злочини.

"У Кримінально-процесуальному законодавстві передбачено припинення дії термінів відповідальності у зв'язку зі скоєнням нового злочину. Оскільки цей ланцюг скоєних Юлією Володимирівною злочинів не переривався, таким чином, жодних порушень у термінах притягнення її до кримінальної відповідальності немає", - сказав Бойченко.

Як повідомлялося раніше Генеральна прокуратура повідомила, що "20 жовтня 2011 року скасувала постанову про закриття кримінальної справи стосовно Тимошенко за фактами розкрадання 25 млн грн бюджетних коштів та ухилення від сплати понад 20 млн грн податків шляхом впровадження злочинної фінансової схеми щодо розрахунків за природний газ корпорацією Єдині енергетичні системи України та приховування доходів від діяльності її офшорної компанії".

Від “Аратти”: споглядаючи на активністю ГПУ щодо Тимошенко залишається все менше й менше сумнівів у тому, що славні традиції Вишинського - у надійних руках його щирих послідовників.

Благо, законодавці навіть й не намагалися змінити сталінське законодавство. Втім, як показує практика, суть традицій Андрія Януарійовича полягає у дуже простій формулі: закон - як дишло, куди повернеш - туди й вийшло.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.