У Харкові - розборки міської влади

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 4.12.2006 19:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1562

Виконавчий комітет Харківської міської ради заявляє про факти анонімних погроз на адресу мера Харкова Михайла Добкіна.

Про це на прес-конференції у Харкові заявив начальник департаменту із взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної і оборонної роботи і цивільної оборони Харківського міськвиконкому Андрій Стародубцев.

За словами Стародубцева, телефонні дзвінки з погрозами надійшли на домашній телефон батька мера - Марка Добкіна увечері, 3 грудня. Обидві розмови були записані. Журналістам було продемонстровано запис цих розмов. Чоловік, що телефонував о 23:46, сказав: «Передай своєму синові: якщо він ще раз щось скаже про Колесника, ми йому спочатку відріжемо вуха. Подумай, як ти житимеш».

О 23:48 був ще один телефонний дзвінок, той, що дзвонив, погрожував розправою в разі звернення Добкіна в правоохоронні органи.

Стародубцев пов’язує цей інцидент із зробленими раніше заявами на спільній прес-конференції мера Харкова Добкіна і секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса. За словами Стародубцева, сім’я Марка Добкіна підготувала заяву в міліцію і Службу безпеки України.

Стародубцев повідомив також про наявну інформацію про підготовлювану зараз провокацію проти Кернеса. «Людина, схожа на Кернеса, буде зафіксована в компрометуючих ситуаціях у момент вчинення протиправних дій», - уточнив Стародубцев. За його словами, ці компрометуючі записи планують розповсюдити в засобах масової інформації.

Як повідомлялося, 1 грудня мер Харкова Добкін заявив журналістам про тиск Міністерства внутрішніх справ на владу Харкова і спробу дискредитувати його, а також секретаря Харківської міськради Кернеса.

На прес-конференції Добкін зокрема заявив, що начальник обласного Управління з боротьби з організованою злочинністю Віктор Дятлов і начальник Управління внутрішньої безпеки ГУ МВС в Харківській області Володимир Колесник «кришують» роботу ринків і торговельних кіосків у Харкові.

Увечері 1 грудня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за фактом отримання чиновником Харківського міськвиконкому хабара в розмірі 40 тис. гривень (за іншими даними $40 тис.). При тому, як повідомлялося раніше, під час оформлення документів про отримання хабара, секретар міськради Генадій Кернес, відомий у певних колах під призвиськом “Гепа”, у присутності свідків з'їв міліцейський протокол.

За декілька тижнів до цього співробітниками МВС під час отримання хабара у $20 тис. було затримано заступника начальника МНС Харківської області.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.