Тимошенко подала апеляцію

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.10.2011 12:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15621

Захист Юлії Тимошенко подав апеляцію на вирок екс-прем’єру у так званій «газовій справі».

Про це повідомив керівник захисту Тимошенко Сергій Власенко після подачі відповідних документів на брифінгу під Печерським судом.

«Незважаючи на те, що Юлія Тимошенко та її захисники не визнають цей суд як належний суд, сформований відповідно до закону, оскільки суддю Кірєєва призначили спеціально під цю справу з порушенням закону, однак, відповідно до встановленої процедури, була подана апеляція», - сказав він.

Власенко повідомив, що апеляція полягає в тому, що в діях Юлії Тимошенко немає складу злочину і тому вирок повинен буди скасований, а справа закрита. Він підкреслив, що і Юлія Тимошенко, і її захисники наполягають на тому, що вона не вчиняла жодних злочинів.

«Це стало очевидним не тільки громадянам України, а й всім тим, хто спостерігав за цим процесом, який європейська спільнота визнала політичним та спробою криміналізувати політичні рішення прем’єр-міністра», - додав він.

Захисник лідера партії «Батьківщина» заявив, що не сподівається на справедливість в апеляційному суді.

«Ми не сподіваємося, що знайдемо справедливість в апеляційному суді, оскільки відповідно до змін до закону про судоустрій та статус суддів - судді стали повністю підконтрольні особисто президенту Януковичу, який за допомогою Вищої ради юстиції тотально та повністю контролює суди», - зазначив Власенко.

«Ми сподіваємося побачити в апеляційному суді трьох кірєєвих, і ми вважаємо, що ця ситуація не зміниться доти, доки судді не згадають про те, що вони судді», - сказав захисник.

За його словами, відповідно до вимог Кримінально-процесуального кодексу, Печерський райсуд зобов’язаний скерувати апеляцію всім учасникам процесу для надання своїх заперечень. Після цього протягом семи днів справа повинна бути передана до Апеляційного суду міста Києва, і після цього вона призначається до розгляду не раніше місяця і не пізніше трьох місяців.

«Орієнтовно мінімум через півтора місяці справа буде призначена до розгляду в апеляційному суді», - сказав захисник.

Сергій Власенко також заявив, що влада тисне на суддів, які розглядатимуть апеляцію Юлії Тимошенко.

«Я не знаю, чи будуть поспішати з розглядом справи, чи ні, але я знаю, що зараз суддів апеляційного суду обробляють з тим, щоб вони слухали цю справу за так званою скороченою процедурою, щоб не було ніяких допитів свідків, ніяких досліджень доказів, щоб вони за 5 хвилин розглянули цю справу, заплющивши очі і назвавши все те, що витворяв суддя Кірєєв, законним і обґрунтованим», - сказав Сергій Власенко.

При цьому він повідомив, що володіє інформацією про те, що декілька днів тому до Адміністрації Президента викликали голову апеляційному суду Києва Антона Чернишенка і «проводили з ним профілактичні бесіди щодо того, що вирок Тимошенко повинен залишитися без змін».

При цьому Власенко закликав суддів почати ухвалювати законні рішення, «а не жалітися про те, як на вас тиснуть один одному на своїх кухнях».

Як повідомила прес-служба «Батьківщини», вчора Юлія Тимошенко подала керівництву СІЗО аналогічну апеляційну скаргу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.