Нові правила страхування підвищать вартість пасажироперевезень

Автор/джерело -  © Ринок.biz



Дата публiкацiї - 4.12.2006 19:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1563

Страхування відповідальності перевізника за нанесення шкоди життю та здоров’ю пасажирів пропонується зробити відповідальністю перевізників, а не пасажирів, як це є зараз. В результаті, перевезення пасажирів може подорожчати.

Уряд доручив Мінтрансу замість обов’язкового особистого страхування пасажирів від нещасних випадків на транспорті запровадити страхування відповідальності перевізника за нанесення шкоди життю та здоров’ю пасажирів.

Експерти вважають, що компанії для надання нового виду страхування будуть обрані на тендерній основі, що, у свою чергу, дещо змінить правила гри на ринку. Адже це призведе до появи нових СК, які раніше не працювали у цьому сегменті. Крім того, самих перевізників контролюватимуть на наявність полісу обов’язкової відповідальності.

Наталія Гудима, гендиректор Ліги страхових організацій України, заявила в інтерв’ю газеті “Комерсант-Україна”, що ЛСОУ ініціюватиме перехід на страхування відповідальності перевізника від особистого страхового захисту пасажирів на транспорті.

“Це не правильно, тому що особисте страхування передбачає видачу поліса. Крім того, цей вид має бути абсолютно добровільним”, - сказала Гудима.

Самі ж страховики, зацікавлені як в таких нововведеннях, так і у проведенні тендеру.

Максим Станаєв, начальник управління автотранспортного страхування компанії “НОВА”, сказав в інтерв’ю “Ринку.biz”, що впровадження страхування відповідальності перевізника здешевить страхування, зменшить кількість страхових випадків (або водій винен або ні) та розширить асортимент страхових продуктів.

“Сьогодні точно спрогнозувати результат таких змін складно, проте варто відмітити, що хоча вартість діючої страховки і буде вилучена з ціни квитків, це не призведе до їх здешевлення. Можливе навіть подорожчання, так як нові витрати увійдуть до вартості послуг перевізників”, - зазначив Стонаєв.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.