У Львові нагадали гаранту про його передвиборчі обіцянки

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 26.10.2011 11:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15634

У Львові у вівторок відбувся антипрезидентський флеш-моб «Я – проти!» Студентська молодь порівняла бюджет на утримання апарату українського президента Януковича з соціальними витратами на забезпечення молоді.

Представники громадської організації «Молодь за зміни» біля Національного університету імені Івана Франка вирішили розіграти театральне дійство, де головними дійовими особами були студенти та президент Янукович.

Дійство відбувалося під гаслом: «Молодь бідує, а влада – жирує!» Бюджет Президента було представлено у вигляді великої коробки з написом: «Мій робочий день коштує 1,8 мільйона гривень, крутіше тільки в Росії і США». До цієї урни молоді люди вкидали набагато менші пакунки з написами: «Заробітна плата 1,5 тисячі гривень, як жити?»; «Як жити студенту за 20 гривень вдень?»; «Хочу жити в Україні – нема де працювати!» тощо.

Далі буде

Учасники акції нагадали, що президентські майданчики для гелікоптеру в Криму і реконструкція резиденцій обійшлися державі у 150 мільйонів гривень. Ще один майданчик у Каневі – у 40 мільйонів. «А от витрати на одного студента – 20 гривень на день, на харчування школяра – 10 гривень, а дитини у дитсадку – 8 гривень» -, порівнює учасник акції Юрій Баланюк.

«Ми вийшли на площу, аби спитати: «Чи є у Президента совість?» Я – проти такого Глави держави!», - додає активіст.

На завершення акції молодь заспівала пісню про голодного студента зі словами: «Я написав Президентові, хай він мені відповість. Як можна жити студентові, котрий вже місяць не їсть!»

Флеш-моб у Львові відбувся у межах всеукраїнського проекту «Україна проти Януковича!», ініційованої партією «Фронт змін». Аналогічні дійства одночасно пройшли у Києві та Ужгороді. Молоді люди пообіцяли щотижня організовувати вистави у кожному райцентрі Львівщини.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.