Якщо вирок набуде чинності Тимошенко відправлять у звичайний концтабір

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 26.10.2011 13:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15637

Екс-прем’єр України Юлія Тимошенко, в разі набуття чинності вироку суду, буде відбувати покарання у виправній установі на загальних підставах.

Про це заявив помічник голови Державної пенітенціарної служби України Ігор Андрушко.

"Є установи для осіб, які займали посади в правоохоронних органах, скоїли злочин, і судом призначено відбування покарання у вигляді позбавлення волі. Про високих посадових осіб в законодавстві не йдеться", - сказав він, відповідаючи на питання журналістів, чи існують окремі установи для колишніх посадових осіб, які засуджені.

"На сьогоднішній день про відокремлення такої категорії осіб або створення якихось конкретних установ не йдеться. Це питання не розглядається, у мене такої інформації немає", - наголосив він.

При цьому Андрушко додав, що законодавство визначає тільки одну категорію - співробітники правоохоронних органів, для яких створюються окремі установи.

У свою чергу, начальник департаменту кримінально-виконавчої інспекції та соціально-психологічної роботи із засудженими Державної пенітенціарної служби України Олег Янчук додав, що існування окремих в'язниць для колишніх працівників правоохоронних органів пов'язано з тим, що ці співробітники безпосередньо працювали із засудженими: "Вони їх затримували, засуджували, звинувачували. Тому зрозуміло, що таку людину в загальне середовище засуджених поміщати не можна, бо до неї буде вкрай негативне ставлення".

"Стосовно високих посадових осіб, в чому може бути логіка, щоб їх утримувати в окремих установах?" - запитав Янчук.

У свою чергу, Ігор Андрушко повідомив, що установи для відбування покарань жінками в Київській області відсутні.

"Забігаючи наперед, я хочу повідомити про те, що в Київській області немає установ для відбування покарань жінками", - сказав Андрушко.

Як повідомлялося раніше, 11 жовтня Юлія Тимошенко засуджена до семи років позбавлення за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України в рамках справи про перевищення влади і службових повноважень при підписанні газових угод з РФ в 2009 році.

Крім того, 21 лютого 2011 року Генпрокуратура завершила слідство за двома порушеними стосовно Юлії Тимошенко справами і об'єднала їх в одну (справу про нецільове використання коштів, отриманих Україною відповідно до Кіотського протоколу, і справу про незаконну закупівлю машин швидкої допомоги).

У жовтні цього року стосовно Юлії Тимошенко порушено нову кримінальну справу за спробу покладання боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України. СБУ наголошує, що підставою для порушення нової справи проти Тимошенко став лист Міноборони РФ Кабінету міністрів, в якому порушувалося питання погашення нібито існуючої заборгованості ЄЕСУ в сумі $ 405,5 млн.

За інформацією СБУ, обвинувачення у цій справі Тимошенко висунули 12 жовтня 2011.

Міністерство оборони Російської Федерації має намір домагатися погашення боргу корпорації ЄЕСУ, заявив глава російського оборонного відомства Анатолій Сердюков.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.