Луганськ може залишитися без швидкої допомоги

Автор/джерело -  © ICTV



Дата публiкацiї - 4.12.2006 21:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1565

Біди бюджету можуть залишити без швидкої допомоги Луганськ – через жебрацьку зарплату звільняються останні ентузіасти.

20 років луганська швидка не отримувала медичного обладнання, лікарі досі змушені користуватися багаторазовими шприцами. А авто, які ні за що ремонтувати, можуть зупинитися будь-якої миті.

Лікарі луганської швидкої волають про допомогу. В області бракує грошей на медицину. Автомобілям "швидкої" - по кілька десятків років. Ремонтувати застарілий автопарк медикам доводиться самотужки, заробляючи гроші приватним транспортуванням хворих. Не в кращому стані й обладнання "карет швидкої". Апаратура ледь працює, а ліків не вистачає. До того ж, луганські медики досі змушені користуватися багаторазовими шприцами.

Валентин Померанцев, головний лікар Луганської міської станції швидкої медичної допомоги: "Що стосується устаткування – це кардіографи, дефібрилятори, дихальне, кардіо-дихальне устаткування, за останні, боюся навіть говорити, років зо 20, не оновлювалося. Декілька кардіографів було закуплено, але це - краплинка в океані".

Ще одна проблема луганської "швидкої" - масове звільнення лікарів. Медиків не влаштовує мізерна зарплата – 360 гривень на місяць. Лише минулого тижня покинули роботу четверо фахівців. Лікарі їдуть працювати до Росії, де отримують втричі більше грошей.

Анатолій Морозов, лікар швидкої медичної допомоги: "Все це вдарить по населенню, тому що кількості лікарів буде просто фізично не вистачати з-за технічних причин. Це буде негативно впливати на якість обслуговування населення".

Тим часом, негайної медичної допомоги у Луганську потребують дедалі більше людей. Щодня в місто виїжджають тридцять чотири бригади "швидкої". За добу надходить понад чотири сотні викликів. Наступного року луганська "швидка" відзначатиме 80-річний ювілей. Лікарі побоюються, що до того часу не буде кому відповідати на дзвінки за телефоном "03".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.