Чотирьох високопосадовців ГПУ не пустили у США?

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 27.10.2011 14:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15657

Чотирьом високопоставленим співробітникам Генеральної прокуратури України відмовлено у в’їзді до Сполучених Штатів Америки.

Як повідомило компетентне джерело Фокус.ua, високопоставленим чиновникам ГПУ, в тому числі і першому заступнику Генпрокурора Ренату Кузьміну, посольство США в Україну відмовило у видачі візи з формулюванням "ваше перебування в нашій країні - не бажане".

У Генеральній прокуратурі дану інформацію коментувати відмовилися.

"Чутки ми не коментуємо", – підкреслив начальник Відділу зв'язків із засобами масової інформації ГПУ Юрій Бойченко.

Не стали підтверджувати або спростовувати заяву джерела й у посольстві США в Україні.

"Якщо ті люди, яким не дали візи, щось розповідатимуть – це їхня справа. А ми по візових питаннях, особливо що стосується приватних віз, нічого не коментуємо. З урахуванням захисту приватного життя", – заявили в посольстві.

Міністерство закордонних справ також спростувало цю інформацію.

Як повідомлялося раніше, голова комітету у закордонних справах Верховної Ради Олег Білорус заявив, що українським чиновникам вже почали відмовляти в отриманні віз до країн Євросоюзу.

Екс-голова Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Олександра Кужель заявила, що європейські дипломати прийняли рішення скоротити на 70% видачу Шенгенських віз українцям.

Раніше депутат Верховної ради (позафракційний) Святослав Олійник в своєму блозі повідомив, що, за його даними, німецьке посольство отримало негласну установку від керівництва відмовляти у видачі віз всім українських суддям і прокурорам і жорстко відсіювати інших кандидатів на видачу віз.

Але на офіційному рівні ця інформація не підтвердилася. Її спростували й у Міністерстві закордонних справ України, і в посольствах ЄС, і в представництві Євросоюзу України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.