Столична влада хоче віддати забудовникам заповідні дніпровські острови

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 27.10.2011 20:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15665

Київська влада проведе конкурс на кращу містобудівну концепцію розвитку островів Києва.

Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко.

У рамках цього конкурсу фахівцям з усього світу запропоновано розробити концепцію використання рекреаційної зони. До 26 грудня будуть прийматися проекти, а в січні 2012 року буде проведена експертиза, онлайн-голосування та відбір фіналістів. У конкурсі передбачено одну першу премію - $ 20 тис., і дві інших - по $5 тис. Зараз для участі в конкурсі вже зареєструвалося більше шестисот учасників з 70 країн світу - більше всього заявок надійшло з США, України, Іспанії, Італії та Великобританії.

«Хочу відразу обмовитися - це не конкурс архітекторів і не програма забудови. До концепції ми ставимо чіткі вимоги: збереження унікальної київської природи, екологічність, розвиток туризму та доступність. У світі багато прикладів, коли на охоронних територіях облаштовують місця для цивілізованого відпочинку. Концепція збереження та розвитку київських островів «Дніпровські перлини» передбачає збереження цінних природних та історико-культурних комплексів та об´єктів, відтворення порушених природних комплексів, створення умов для ефективного туризму, спорту, відпочинку та інших видів рекреаційної діяльності в природних умовах «, - запевнив Крамаренко.

При цьому вимоги до концепції припускають, що в зоні стаціонарної рекреації, в яку потрапляють Гідропарк, Венеціанський, Оболонський, Долобецький і Жуків острови можна буде проводити будівництво. Правда, влада обіцяє відвести великі території на островах для тихого відпочинку і прогулянок, де забудову заборонять.

Водночас в Національному екологічному центрі України журналістам повідомили, що згідно з діючими нормами, на Гідропарку та інших островах будь-яке будівництво стаціонарних об´єктів заборонено.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.