Ціни на житло в столиці нині вищі, ніж у більшості найдорожчих міст Європи

Автор/джерело -  © ICTV



Дата публiкацiї - 5.12.2006 11:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1567

Ціни на столичне житло сягнули свого апогею. Відтак незалежні експерти прогнозують у січні здешевлення нерухомості на 30%. Проте, житло лишається недоступним для багатьох.

Щоправда ріелтори з цими прогнозами не погоджуються, але їхня позиція цілком зрозуміла – зниження цін зменшить доходи посередників.

Ймовірно, вартість житла стабілізується на початку нового року в зв’язку зі зниженням активності в період різдвяних свят, кажуть фахівці. Поки ж на ринку нерухомості попит усе ще значно перевищує пропозицію. Попит на великі апартаменти може знизитися через підвищення тарифів на комунпослуги, кажуть експерти.

Економити гроші та орендувати квартиру з друзями і знайомими у Києві - безперспективно, кажуть психологи

Кілька людей на квартирі – дискомфорт, який прямо позначається на продуктивності роботи. Втім, зняти власноруч хоча б однокімнатне помешкання, теж важко. Та й ціна вбиває - від 350 доларів на місяць.

Порада від психологів: перед тим як їхати до Києва, знайдіть перспективну роботу, яка дасть змогу і винаймати житло, і збирати на нього.

Алла Коняєва, менеджер психологічної служби:
"Людина півроку задоволена, потім починає відчувати дискомфорт від співмешкання з іншою людиною. Проживання на зйомній квартирі пригноблює безперспективністю придбання власного житла".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.