Чому влада боїться прямої телетрансляції офіційних заходів?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.10.2011 13:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15672

Віце-спікер Парламенту Микола Томенко вважає, що зменшення кількості прямих трансляцій з офіційних заходів – ознака руху України від демократії.

Про це він сказав, коментуючи новину про те, що церемонію відкриття стадіону «Арена Львів» будуть транслювати у запису.

Як відомо, у суботу, 29 жовтня, відбудеться відкриття стадіону «Арена Львів». За інформацією ЗМІ, жоден канал не здійснюватиме пряму трансляцію заходу, натомість телеканал «Україна» покаже церемонію відкриття стадіону у запису, - о 23:35, тимчасом як сама церемонія розпочнеться о 19:30.

На переконання Миколи Томенка, історія з рішенням транслювати чи не транслювати відкриття такого рівня об’єктів, які позиціонуються владою як найкращі у Європі, викликає багато запитань. Для прикладу Томенко повідомив, що всі, хто отримав запрошення на відкриття стадіону «Арена Львів» змогли прочитати, що стадіон позиціонується як «одна з найкращих та найсучасніших арен у Європі. Збудована у традиціях української гостинності, за європейськими технологіями, вона дозволяє якнайкраще відчути атмосферу футбольного свята». «Однак очевидно, що атмосферу свята можна відчути лише в умовах прямої трансляції», - зауважив Томенко.

Віце-спікер нагадав, що проблема такого роду була й під час відкриття стадіону «Олімпійський» у Києві. Тоді, як писали ЗМІ (зокрема «Телекритика»), телеканал «Україна» транслював відкриття реконструйованого столичного стадіону «Олімпійський» з плашкою «наживо», однак насправді прямої трансляції не відбувалося. Томенко також нагадав, що відкриття стадіону «Донбас Арена», яке відбувалося ще за часів попередньої влади, проходило у режимі прямої трансляції.

Підсумовуючи, Микола Томенко назвав цілком очевидним, що влада більше боїться не технічних складових прямої трансляції, а показу можливих огріхів збудованого стадіону або неадекватної реакції на присутність керівників держави.

«Безперечно відсутність прямої трансляції таких заходів – це елемент недемократичності, але виникає ще більш серйозне питання: якщо на матчі ЄВРО будуть присутні керівники Української Держави, телеглядачам та вболівальникам теж доведеться дивитися псевдопряму трансляція чи взагалі запис після закінчення гри?», - зауважив Микола Томенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.