Чоронобильці зламали паркан і наблизилися до недоторканних нардепів

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 1.11.2011 12:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15681

Чорнобильці зламали паркан, прорвали живий щит, створений співробітниками “Беркуту” та підійшли впритул до приміщення Верховної Ради.

"Оборону" Верховної Ради, яку здійснювали загони "Беркуту" та інші правоохоронці, було прорвано о 10:15.

Наразі близько 700 представників чорнобильських організацій підійшли впритул до будівлі парламенту і скандують: "Ганьба!".

Перед дверима Верховної Ради, які зачинені, вишикувалися представники "Беркуту".

Сьогодні, 1 листопада, під стінами Ради проходить мітинг чорнобильців. Невдоволення мітингувальників переросло в активні дії: вони почали ламати паркан, який розташовано по периметру Верховної Ради. Зламавши паркан, мітингувальники прорвалися до входу в будівлю парламенту, але правоохоронці заблокували вхід і відтіснили чорнобильців. Близько 500 осіб заполонили подвір’я Верховної Ради.

Мітинг афганців заплановано на 3 листопада, проте чорнобильці заявили, що приєднаються до афганців, і пообіцяли кожен день ламати паркан, поки їхні вимоги не почують. Пільговики вимагають збереження пільг.

Як повідоилялося раніше, 20 жовтня більше 200 представників Федерації профспілок, а також чорнобильців мітингували біля будівлі Верховної ради з вимогою підвищити передбачені соціальні стандарти і гарантії в проекті державного бюджету на 2012 рік і не допустити скорочення пільг.

Ще місяць тому, 20 вересня, учасники мітингу, здебільшого афганці і чорнобильці, під Верховною радою намагалися прорватися до будівлі парламенту і навіть дісталися до дверей Ради. Щоб зупинити протестуючих, охорона заблокувала двері в парламент металевими засувами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.