Януковичу хтось показав економічний позитив

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 1.11.2011 13:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15685

Президент України Віктор Янукович заявляє, що Україні практично вдалося вийти на докризовий рівень економіки.

Про це він сказав, виступаючи на міжнародних муніципальних слуханнях «Розвиток належного врядування на місцевому і регіональному рівнях» сьогодні у Києві.

Янукович підкреслив, що за півтора роки вдалось подолати адміністративний хаос у країні, відтворити дієздатну владну вертикаль.

«Ми поступово витягуємо Україну, як кажуть, з економічної прірви, в яку вона скотилася у 2008-2009 роках. На сьогодні Україні вдалось вийти майже на докризовий рівень економічного розвитку», - сказав він.

За словами Януковича, у людей є робота, зарплати, заборгованість по якій поступово скорочується, а також поступово зростає розмір зарплати.

Також він звернув увагу на зростання ВВП і промислового виробництва.

Як наголосив Янукович, цього року було зібрано один з найкращих урожаїв за усі роки Незалежності, і головне тепер - по-господарськи використати це досягнення.

Також глава держави зазначив, що вдалося приборкати інфляцію. «Хоча вона і тримається на рівні приблизно 9%, це один з найнижчих показників за останні 5 років», - сказав він.

Водночас Янукович зауважив, що залишаються великі ризики економічного розвитку, і в першу чергу, це пов’язано з розгортанням у світі нової хвилі світової економічної кризи.

«Не хочу нікого лякати, я багато їжджу по світу і бачу, що робиться, і з засобів масової інформації ми також бачимо, як лідери великих європейських країн, США працюють над тим, щоб приборкати ту кризу, яка, як кажуть, дає про себе відчути все сильніше і голосніше», - сказав Янукович.

Водночас він запевнив, що українська влада щоденно в робочому режимі працює на різних рівнях, щоб не допустити впливу цієї нової хвилі на українську економіку.

Зокрема, він повідомив, що вчора завершив свій робочий день нарадою з «великим активом верхніх щаблів влади держави».

«Ми слідкуємо в режимі он-лайн щоденно, що робиться на світових ринках», - сказав Янукович.

Президент підкреслив, що влада готова в будь-яку хвилину відреагувати на економічні зміни у світі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.