Організатором акції протесту чорнобильців, які зламали паркан біля паламенту, був член Партії регіонів

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 2.11.2011 12:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15699

УНІАН вдалося з’ясувати, що одним із організаторів цієї акції виявився Анатолій Винник - член Партії регіонів і депутат Харківської облради від ПР.

Політолог Олександр Палій не виключає, що через акції чорнобильців влада захоче заборонити заплановану на завтра масштабну акцію “афганців” та підприємців.

Таку думку експерт висловив у коментарі УНІАН.

«Я не виключаю, що і вчорашні, і сьогоднішні виступи чорнобильських організацій можуть бути керовані владою», – заявив Палій, і додав: «Я не виключаю, що акції “чорнобильців”, які зроблені напередодні всеукраїнської акції «афганців», що повинна відбутися завтра, можуть стати підставою для сформованого владою судового рішення про скасування більш потужних виступів «афганців».

Також, на думку Палія, не виключено, що «влада провокує такі акції з метою взяти під контроль соціальні виступи. Якщо революцію не можна скасувати - вони хочуть її очолити. Тож, «свої» «регіонам» люди на чолі акції - це спроба робити їх ручними, контрольованими».

Як повідомлялося раніше, вчора, 1 листопада, чорнобильці протестували біля Верховної Ради проти порушення їхніх прав на пільги під час ухвалення законопроекту про державні гарантії щодо виконання судових рішень. вони вимагали погашення боргів із виплат пенсій та допомоги. Чорнобильці двічі намагалися пробитися до входу до Верховної Ради. При цьому нещодавно зведений паркан був пошкоджений. Від будівлі парламенту учасників протестів відтіснив спецпідрозділ "Беркут". Парламент оточили подвійним кордоном міліції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.