Автомобільному бренду Chevrolet виповнилося 100 років

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.11.2011 14:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15716

3 листопада автомобільного бренду Chevrolet виповнюється 100 років.

Chevrolet відзначає ювілей. На фото - первісток Classic Six

Історія одного з найбільш відомих імен в автоіндустрії почалася 3 листопада 1911, коли підприємець Вільям Дюрант почав спільну справу зі швейцарським автогонщиком і механіком Луї Шевроле. Їх першою маркою була Шевроле 6 (Classic Six), повідомляє Кореспондент.net.

Автомобіль був обладнаний шестициліндровим Т-подібним двигуном об'ємом 4,9 літрів, який видавав 40 кінських сил. Шевроле прагнув створити саме такий автомобіль - великий, дорогий і добротно зроблений. Але для задоволення попиту на дешеві автомобілі компанія випустила конкурента знаменитої моделі Т від Ford - Little ціною $ 650.

Chevrolet Captiva 2011 модельного року

Chevrolet надалі створив цілий ряд нових автомобільних брендів - від Corvette до Suburban. У середині минулого століття марка стала культовою в США. Нині бренд належить американському автомобільному концерну General Motors (GM), який після фінансової кризи 2008 року пройшов процедуру банкрутства.

У співпраці з Chevrolet АвтоВАЗ вдихнув друге життя у свій популярний позашляховик "Нива" - "Chevrolet-Niva". В Україні великою популярністю і попитом користується автомобілі, створений у співпраці інженерів Chevrolet (GM) та корейського концерну Daewoo, - "Chevrolet Lacetti" та "Chevrolet Aveo".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.