Кого боїться Янукович?

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 4.11.2011 10:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15720

Правоохоронці формують в українського Президента фобії.

Про це в один голос заговорили експерти після заяв Віктора Януковича про те, що в Україні масово закуповують зброю для нападів на органи державної влади.

Відразу після заяви президента силові відомства засипали ЗМІ "загрозливою" статистикою. Зокрема, про те, що цього року з незаконного обігу в Україні вже вилучено 2781 одиницю вогнепальної зброї, в тому числі чотири гранатомети, два кулемети, 40 автоматів, 176 карабінів і гвинтівок, 250 пістолетів, 608 обрізів, 1,5 тисячі одиниць саморобної зброї. А ще багато гранат, патронів, вибухових речовин, пороху.

Серед мотивів її зберігання цього року люди, в яких вилучають незареєстровану вогнепальну зброю, називають, серед іншого, наміри нападів на державні установи, повідомило у четвер Управління зв'язків із громадськістю МВС України.

Маніпулятивні ігри

Втім, ці цифри не надто відрізняються від минулорічних, наголошує експерт з безпеки Інституту публічної політики Віктор Чумак. Він сумнівається в екстреміських намірах українців. "Якщо президент на всю країну заявляє, що українці масово скуповують зброю, то, ймовірно, він в це щиро вірить. Певно, йому навіюють цей страх і формують віру в те, що треба захищатися",- прокоментував Deutsche Welle Віктор Чумак.

На його думку, навіювати такі "фобії" президенту найвигідніше для правоохоронних структур, аби виправдати застосування сили проти мінгувальників, які дедалі частіше почали виходити на площі з протестами. "Від цього у правоохоронців росте особисте і відомче значення. Їх підвищують, надають преференції",- наголошує експерт. Але, за його словами, подібні "маніпуляції свідомістю президента" є надто небезпечними для країни.

Разом з тим, джерела у правоохоронних структурах повідомляють, що правоохоронці посилили охорону перших осіб держави у зв’язку із загрозою збройного нападу на представників української влади, про яку на розширеному засіданні Кабміну заявив президент Віктор Янукович.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.