З життя слуг народу: депутатський рекет

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 4.11.2011 12:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15724

У торгових мереж “Епіцентр” (будівельні матеріали) і “Фокстрот” (електроніка та техніка для дому) - проблеми тривають. Хоча магазини і продовжують працювати, але надходження товару в них практично зупинено.

В "Епіцентр" (належить родині секретаря Київради Галині Герезі) співробітники СБУ, нагадаємо, нагрянули 7 вересня і вивезли декілька машин документів, пише Сегодня.

Пізніше, за даними джерел видання, вони поверталися ще раз, забрали ще машину документів.

"Кажуть, що в магазинах знайшли кілька фур з контрабандою. Правда, контрабандою у нас торгують багато, але не до всіх приходять маски-шоу", - повідомило джерело.

Одна з головних версій події - у сім'ї секретаря Київради хочуть відібрати прибутковий бізнес.

"«Зараз існує кілька "бригад" бізнесменів, за якими стоять впливові депутати. Вони спочатку з допомогою правоохоронців створюють бізнесу проблеми, а потім посилають посередників, які за частку в бізнесі пропонують вирішити проблему. Такі посередники в гості до "Епіцентру" вже приходили. Але поки Герега від них відмовилася. Далі вже може проявитися і найголовніша людина, від чиїх послуг буде відмовитися не так просто", - розповіло джерело, близьке до " Епіцентру".

В самому магазині на цю тему розмовляти відмовляються, а Галина Герега каже, що до бізнесу вже не має ніякого відношення.

В СБУ заявляли, що лише розкрили низку компаній, які постачали контрабанду, в т. ч. і в "Епіцентр".

Друга мережа, яку відвідали силовики, - "Фокстрот". До них з обшуками нагрянула міліція 22 вересня. У МВС заявили, що йде розслідування справи фіктивного підприємництва.

"Але там є і економічна складова, і злочин проти особистості. Поки вивчаємо підприємства, через які переводилися в готівку кошти, джерела надходження товарів. Там замішані великі грошові потоки, через які і виникали конфлікти", - сказав начальник головного слідчого управління МВС Василь Фаринник.

У самому "Фокстроті" ситуацію не коментують. "Поки працюють юристи, ми нічого говорити не будемо", - сказала прес-секретар Алевтина Білецька. Неофіційно говорять, що це також запрошення поділитися бізнесом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.