Україна для людей. Янукович вирішив, що балкон для українця - розкіш

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 4.11.2011 15:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15727

Президент Віктор Янукович запропонував внести зміни до Житлового кодексу, які змінюють коефіцієнт для розрахунку площ лоджій, балконів, веранд і терас.

Президент пропонує наступні коефіцієнти для розрахунку площі: для балконів і терас - 0,3; для лоджій - 0,5; для засклених балконів - 0,8; для веранд, засклених лоджій - 1,0.

"Президентські коефіцієнти майже повністю збігаються з нині чинними. Є тільки дві відмінності: по-перше, нинішні регулюються не законами України, а підзаконними актами, а по-друге, такого поняття, як засклений балкон, офіційно ні у будівельників, ні у БТІ не існує. Воно і не могло існувати, тому що всі засклені балкони в країні - самодіяльність мешканців", - пояснює голова Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків Михайло Кальтагейсер.

"А в підсумку для всіх квартир із заскленими балконами БТІ перерахують загальну площу по новому" балконного "коефіцієнту 0,8, і квартплата у мешканців цих квартир збільшиться", - говорить він.

При цьому забудовникам буде вигідно відразу склити не тільки лоджії, але і балкони, щоб приплюсовувати їх до квадратних метрів квартири з коефіцієнтом 0,8, а не 0,3, як зараз.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.