Вибухове поєднання «Кока-Коли» і «Ментоса»

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 5.12.2006 18:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1573

Сумісне споживання «Кока-Коли» і освіжаючих цукерок «Ментос» викликає бурхливу хімічну реакцію. А «Спрайтом» можна видаляти накип з чайників.

«Ментоса» + «Кока-Кола» - вибух святковий!

Кореспонденти «Нового Регіону» провели експеримент, помістивши в пляшку американського газованого напою всього одну м'ятну цукерку.

За повідомленнями деяких ЗМІ декілька бельгійських школярів померли від того, що «Ментос» запивали «Кока-Колою». І це не дивно: подібне поєднання викликає процес, що нагадує кипіння. Такий експеримент краще не проводити в приміщенні – фонтан «Коли» абсолютно неможливо контролювати, і він здатний зіпсувати геть усе, до чого торкається.

І вже тим більше не варто експериментувати зі своїм або чужим шлунком: реакція відбувається протягом кількох секунд, таку атаку відборонити під силу лише дуже міцному організму.

Необхідно відзначити, що в «Живих журналах» подібний експеримент представлений достатньо широко, деякі «хіміки» рекомендують заправляти «Колу» м'ятними цукерками «Рондо», стверджуючи, що ефект практично однаковий.

«Спрайт» - напій чи засіб для видалення накипу?

Ще одну «цікаву» властивість газованих солодких напоїв типу «Севен Ап» («7 Up») або «Спрайт» народні умільці використовують для видалення накипу, що утворюється в електро- і звичайних чайниках. Це досягається за рахунок наявності в напоях суміші фенілананіна й ортофосфорної кислоти, які використовуються в якості консервантів.

Так що, купуючи солодкі газовані напої, варто задуматися, - а чи не краще споживати натуральні продукти - соки, компоти або холодний чай?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.