Не всидів на двох стільцях? Регіонал Хара вирішив бути простим головою Комітету

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 7.11.2011 15:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15741

Голова Федерації професійних спілок України Василь Хара заявив про свою відставку з посади голови ФПУ.

Як повідомили у Федерації профспілок, про це народний депутат від Партії регіонів заявив під час проведення селекторної наради керівників членських організацій - членів президії ФПУ 7 листопада.

У своїй заяві про складання повноважень, опублікованій на сайті ФПУ, Хара написав, що не може керувати федерацією, в якій більшість голів членських організацій середньої та верхньої ланки - "хронічні нероби і професійні зрадники".

"Я, як ніхто, розумію, в наскільки жалюгідному стані перебуває ФПУ, і ніколи не залишив би свою посаду, якби не чергова зрада переважної більшості голів ЦК профспілок, які виконують волю нинішніх міністрів та Адміністрації Президента, які поставили завдання (вже не вперше) відсторонити мене з посади", - написав Хара.

Хара є народним депутатом (фракція Партії регіонів), очолює парламентський комітет з питань соціальної політики та праці. 20 листопада 2008 року на засіданні Ради ФПУ обраний головою Федерації. Заслужений працівник соціальної сфери України.

Раніше повідомлялося, що Хара заявив про те, що з ним намагається звести рахунки "банда олігархів-рейдерів".

У вересні представник ГПУ вперше заявив про особисту участь голови ФПУ, народного депутата Василя Хари у відчуженні майна ФПУ.

"За час керівництва ФПУ Харою продано вісім об'єктів, зокрема спальний корпус санаторію Немирів, та укладено 12 договорів оренди приміщень і територій, хоча у ФПУ стверджують, що в цей період нічого не відчужувалося", - сказав заступник генпрокурора Віктор Занфіров.

Зі свого боку Хара назвав звинувачення ГПУ брехливими. "Банда олігархів-рейдерів розставила в прокуратурі своїх людей. Якби ми жили в правовій державі, Занфіров пішов би з брифінгу уже колишнім заступником генпрокурора", - резюмував він.

Нагадаємо, перевірку ФПУ Генпрокуратура розпочала у травні. У ГПУ вважають, що федерація не мала права відчужувати майно, яке є державною власністю і перебуває в управлінні профспілок. У ФПУ наголошують, що курорти і санаторії є їх власністю, і називають дії ГПУ втручанням у внутрішні справи федерації.

Голова ФПУ зазначив, що, за його інформацією, у деяких його колег по фракції є схожі проблеми. "Є люди, які підходили, співчували і казали: Василю Георгійовичу, май на увазі, що це відбувається не тільки з тобою. Назвали цифру: начебто є вже 20 нардепів з нашої фракції, у яких відбирають бізнес. Так от, я думаю, що як мінімум ці 20 осіб не проголосують, тому що вони можуть спроектувати мою ситуацію і на себе", - сказав депутат.

Нагадаємо, Адміністрацію Президента Віктора Януковича очолює Сергій Льовочкін.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.