Донецькі чорнобильці завтра протестуватимуть під прокуратурою

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 7.11.2011 16:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15744

У Донецьку чорнобильці вимагають від прокуратури порушити справу стосовно керівників Пенсійного фонду.

Про це сьогодні повідомив голова Донецької обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів Чорнобильської катастрофи «Чорнобиль-Єдність» Микола Гончаров.

Чорнобильці вимагають порушення кримінальної справи стосовно посадовців Головного управління Пенсійного фонду України по Донецькій області за розкрадання коштів в особливо великих розмірах і невиконання рішення судів за статтею № 382 Кримінального кодексу України («невиконання судового рішення»).

За словами Гончарова, відповідну заяву вже подано до Донецької обласної прокуратури, а на завтра намічена акція біля стін облпрокуратури.

«Завтра о 9.30 підходьте до прокуратури, ми прокуратуру напружуватимемо, вимагатимемо порушення кримінальної справи. Заяву вже подано», - сказав голова облорганізації чорнобильців-інвалідів. Він пояснив, що у зв'язку з тим, що сьогодні не виконуються рішення судів із нарахування пенсій чорнобильцям в розмірах, встановлених законом, вони вимагають порушити кримінальну справу стосовно посадовців Головного управління Пенсійного фонду по Донецькій області «за розкрадання коштів в особливо великих розмірах і невиконання рішення судів».

«Люди сьогодні одержують в рази менше пенсії, ніж вони встановлені за нормою закону. Є й ті чорнобильці, які сьогодні одержують 1-1,2 тис. грн.», - повідомив М.ГОНЧАРОВ, розповівши, що 4 листопада був у Києві на урядовій комісії та обговорював з віце-прем'єр-міністром України Сергієм Тігіпком цю проблему, але взаєморозуміння не знайшов.

«Так вже наш Сергій Леонідович (Тігіпко) вирішив, що ми таким чином можемо трішки протягнути.. Знаєте, як то кажуть: «ситий голодного не розуміє», - сказав Гончаров, зазначивши, що чорнобильці добиватимуться повернення своїх грошей, відновлення пільг і законних пенсій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.