Попри гучні заяви Януковича і Азарова про війну з рейдерством, у столиці рейдери - дискомфорту не відчули

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 8.11.2011 12:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15755

У Києві тривають рейдерські захоплення. Столична влада робить вигляд, чи, що все нормально, чи, що не розуміє, що ж відбувається.

Власник і директор видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" Іван Малкович заявляє про рейдерську атаку на приміщення видавництва у центрі Києва.

Про це він розповів у телефонній розмові "Українській правді. Життя".

Видавець повідомив, що здійснено рейдерську атаку на приміщення за адресою вул. Басейна 1/2, де розташовані Державна академічна чоловіча хорова капела України ім. Ревуцького та видавництво "А-ба-ба-га-ла-ма-га".

У свою чергу начальник Головного управління культури Київміськдержадміністрації Світлана Зоріна на колегії КМДА у вівторок повідомила, що в ніч на вівторок співробітники ТОВ "Тригліф" почали виселяти капелу Ревуцького, що на вулиці вул. Басейна, 1/2 А.

"Уже втретє уночі капелу Ревуцького виселяють. Це приміщення знаходиться в комунальній власності. Але комунальна власність здала його приватній фірмі ТОВ "Тригліф", яке ремонтує це приміщення. На сьогодні виселяють 70 людей (працівників), які там знаходяться. Уже третій раз Головне управління культури з 8 ранку починає свою роботу з цього приміщення", - сказала вона, повідомляє Українська правда. Київ.

Жінка додала, що у ніч на вівторок з будівлі "винесли рояль, інструменти, до яких торкатися просто так не можливо".

Вона попросила першого заступника голови КМДА Олександра Мазурчака та голову району втрутитися у ситуацію.

Водночас депутат Київради Олександр Бригинець нагадав, що це не перша спроба захопити приміщення видавництва і капели.

За його словами, 20 серпня 2011 року представники ТОВ "Трігліф" "увірвались, крізь незаконно прорізану у підлозі діру розміром у 3 м. до приміщення капели, чим перетворили пам’ятку, занесену до "Зводу пам’яток історії та культури України", в аварійну будівлю".

"У капелі ім. Ревуцького давно підозрювали, що руйнація приміщення пов’язана зі спробою однієї з бізнес-структур, яка є власником частини будинку, захопити додаткову частину простору для себе", - заявив Бригинець.

За його словами, капела сподівалась на вирішення проблеми мирним шляхом і звернулась до комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

"Влада не відреагувала на прохання капели. Таким чином, акти та висновки КМДА з обстеження будівлі-пам’ятки капела ім. Ревуцького, призвели до того, що капелу виселяють", - йдеться у повідомленні прес-служби Бригинця.

Наразі міліція не втручалася у ситуацію з захопленням приміщення, де знаходиться чоловіча капела імені Ревуцького та видавництво А-ба-ба-га-ла-ма-га, розповів директор видавництва Іван Малкович.

За його словами, у вівторок, о 7-ій ранку, до приміщення проникли невідомі.

"Ми не бачимо скільки їх, адже вони забарикадували хорову залу. Повиносили звідти речі. Роялю відкрутили ніжки, перевертали його так, що тепер він не закривається. Вони його винесли на коридор, потім прикрутили йому ніжки, забарикадувалися і почали ламати підлогу і стіни", - заявив Малкович.

Він також розповів, що на місці події побували і представники влади, серед яких радник Президента Ганна Герман, заступник голови КМДА Леонід Новохатько, начальник головного управління культури КМДА Світлана Зоріна.

"Була міліція, яка не давала розпоряджень, щоб вони припинили. Вони казали, що начебто зараз прийдуть люди, які все віддадуть. А вони весь цей час продовжували ламати! Наказ, щоб вони припинили, було віддано лише 10-15 хвилин тому (11:45)", - заявив Малкович.

"Начебто вони зараз перестали. Але вони так само припинили на 10 хвилин, бо перепочивали. Тобто ми не знаємо, припинили вони зовсім, чи просто відпочивають", - додав видавець.

За словами Малковича, цей будинок – пам'ятка архітектури. Він перебуває на балансі Київспецжитлоексплуатація, в якого і капела, і видавництво орендують приміщення.

"Ніхто не давав дозволу на такі роботи, а значить це протиправне захоплення товариством, яке нібито піклується про наше здоров'я. Цей будинок вони закупили ніби у 2005-ому році. Там був гастроном. Вони перетворили цей гастроном у хлів. Все зірвали, зруйнували, там мешкали бомжі. Три тижні тому двері на першому поверсі не зачинялися, там ночували. Вони все це робили навмисно, щоб потім показати у якому стані все це знаходиться", - розповів видавець.

"Вони тільки кажуть, що хочуть відремонтувати і укріпити приміщення, а потім пустити нас туди", - додав він.

Малкович також підтвердив, що ще 20 серпня, члени товариства "Трігліф", якому належить нижній поверх, незаконно увірвалися у хоровий зал чоловічої капели, вирізали знизу дірку діаметром 3 на 1 метр.

"Вони вирізали її за 1,5 метри від роялю Стенвей, який коштує шалені гроші!", - обурився він.

Малкович зазначає, що тоді довелося викликати міліцію. Дії припинилися, але нікого із учасників захоплення не затримали.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.