У суперечці навколо приміщення дитячого видавництва розбиратиметься прокуратура

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 8.11.2011 17:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15762

Представник компанії “Тригліф” Людмила Булгакова заявила, що компанія пропонувала керівництву видавництва на час проведення ремонтних робіт надати у користування власні приміщення, зокрема, колективу капели - на вул.Пушкінській.

Булгакова пояснила дії компанії "Тригліф" необхідністю зміцнення перекриттів приміщень антресольного та підвального поверхів будівлі, зокрема їх стельової частини, власником яких є компанія і використання яких, у тому числі в комерційних цілях, у зв'язку з аварійним станом неможливе. За її словами, усі роботи передбачені проектом ремонту-реконструкції, який розроблений НДІ Проект Реконструкція.

"Ми вважаємо, що у нас є вся необхідна документація", - сказала Булгакова.

Вона додала, що проведення ремонтних робіт, згідно з проектом, також передбачає демонтаж перекриттів під приміщеннями видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА".

За її словами, компанія готова надати усі 23 наявні у неї документи, серед яких висновок МНС про необхідність проведення ремонтних робіт у зв'язку з аварійним станом приміщень, що належать компанії.

Начальник компанії-балансоутримувача будівлі на вулиці Басейній, 1/2-а КП "Київжитлоспецексплуатація" Юрій Каменецький у свою чергу заявив журналістам, що роботи у приміщеннях, зокрема капели ім.Ревуцкого, де робітниками, запрошеними ТОВ "Тригліф" демонтовано підлогу, проводяться незаконно.

"Без нашого узгодження будь-які ремонтні роботи у приміщеннях, які є за балансоутримувачем, незаконні. Ми цього узгодження не давали", - сказав Каменецький.

За його словами, відмова у погодженні пов'язана у першу чергу з тим, що проект ремонту-реконструкції, представлений компанією "Тригліф", не отримав відповідного висновку незалежної експертизи, яка також повинна визначити вплив ремонтних робіт на будівлю-пам'ятник історії і культури в цілому.

Прибулий на місце події член комітету ВР з питань культури і духовності В'ячеслав Кириленко, пообіцяв направити депутатський запит до прокуратури, на предмет з'ясування всіх обставин події у вівторок на вул. Басейній, 1/2-а.

Водночас голова комісії Київради Олександр Бригинець заявив, що у вівторок почалося виселення Муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Ревуцького із приміщення на вул. Басейній, 1/2-а, яке розташоване на тому самому поверсі, що і видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА".

Нагадаємо, що у Києві у будівлі на вулиці Басейній, 1/2-а, у якій розміщено видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", припинені ремонтні роботи. Роботи припинені на вимогу міліції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.