Найаморальніша Верховна Рада заради моралі обмежить доступ до медіа та інтернету

Автор/джерело -  © ТСН.ua



Дата публiкацiї - 9.11.2011 02:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15764

Депутати взялися боронити суспільну мораль. Для цього хочуть обмежити трансляцію всього гарячого всіма каналами інформації. А порушників позбавлятимуть ліцензій.

Фото бійки у Верховній Раді під час ратифікації Харківських угод у 2010 році потрапило у сімку кращих політичних бійок за версією The Guardian

Правозахисники вже заявили, що це спроба взяти медіа під цілковитий контроль. А от чи поліпшать свою поведінку українці завдяки закону?

Депутати хочуть поглибити та розширити суспільну мораль. Для цього треба обмежити доступ до медіа та інтернету.

У телевізорі, газетах і особливо у мережі - розплідник аморальності, вважають автори законопроекту. Кажуть, чи не винятково через медіа - люди п'ють, курять і лихословлять.

"Перше місце по порнографії, перше місце по дитячій педофілії, п'янству, розбещенню і так далі. Будь-який батько вам скаже - є проблема. Потрібно, безперечно вводити певний інструментарій", - співавтор законопроекту Володимир Олійник.

Жорстокість, еротика та міцні слівця - геть з ефіру, закликають автори нового закону про суспільну мораль.

Причому, порнографічною продукцією пропонують вважати не лише відео та фото, а й описання акту. І навіть - коментарі експертів.

Інформувати глядача про катастрофи і трагедії пропонують вночі, з 11-ї до 6-ї ранку, якщо там кров та жертви, - щоби не перелякати людей.

І лайку з ефіру та інтернету теж радять прибрати.

Інтернет-провайдерам так і пропонують: доба на те, щоб обмежити доступ користувачів до сумнівного.

Що таке сумнівне, призначені моралісти визначатимуть на власний розсуд і позбавлятимуть ліцензій телерадікомпанії, що порушують суспільну мораль.

Стежитиме за дотриманням норм уже відома Комісія з питань суспільної моралі.

"Це той випадок, коли добрими намірами вистелена дорога до пекла. Ми не можемо допустити одному інституту влади дати можливість закривати медіа", - вважає депутат БЮТ, віце-спікер Ради Микола Томенко.

Це нагадує не боротьбу за мораль, а цензуру, яка дасть можливість на законних підставах контролювати ЗМІ, кажуть опоненти моралістів. А щодо моралі - то жах у глядача викликають не лише сцени насилля.

"Я вважаю, коли у половини населення викликають жах виступи парламентаріїв або держчиновників, то це також аморально", - запевнила видавець Елліна Шнурко-Табакова.

Із моралістами від закону українські митці вже зустрічалися не раз. Одним радили вилучити з назви книжки слово "порно", іншим забороняли виконувати пісню. Щоправда - це приводило тільки до збільшення популярності.

У гурту ТІК - інша історія. Віктору Бронюку підрихтувати відео радили аж ніяк не чиновники, а керівники телеканалу: у кліпі на пісню "Свєта" співак давав ляпаса дівчині так, що аж заюшила кров. Музиканти подумали й постановили: може і справді - занадто.

"Хоча можна було домовитися, і кліп далі крутився би, все було нормально. Але напевно шо це негарно все ж таки. Викликає якийсь такий естетичний супротив", - розповів співак Віктор Бронюк.

Шукати та встановлювати межі спробують у середу, 9 листопада, у Верховній раді. А поки що проводять громадські слухання перед остаточним ухваленням закону "Про мораль".

Як відомо, фото бійки у Верховній Раді під час ратифікації Харківських угод у 2010 році потрапило у сімку кращих політичних бійок за версією The Guardian.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.