Порошенко відзначає зростання тиску на бізнес з боку влади

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 10.11.2011 01:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15772

Голова ради Національного банку України Петро Порошенко заявляє, що тиск на бізнес з боку органів влади під країні значно посилився.

"Корупційний, адміністративний, податковий, дуже жорсткий, в тому числі і кримінальний тиск на бізнес значно збільшилася. У першу чергу, з боку організованої структури влади. Дуже чітка координація дій правоохоронних органів, прокуратури, органів контролю. Коли потрібно, вони чинять тиск, але не з метою переділу власності, а з метою отримання корупційного доходу. Сьогодні жодна перевірка не обходиться без отримання хабара з економіки. І від цього не врятувати жодним антикорупційним законом, оскільки закони сьогодні пишуться по-одному, а виконуються по-іншому", - сказав Порошенко в ефірі ТВі.

Він зазначив, що такі дії сильно стримують розвиток національної економіки, оскільки позбавляють її необхідних у кризовий період ресурсів.

При цьому Порошенко повідомив, що його бізнес не є об'єктом тиску з боку правоохоронних органів та органів контролю.

Як відомо, Україна в 2010 році посіла 145-е місце у глобальному рейтингу легкості ведення бізнесу, розробленому фахівцями Світового банку. Було проаналізовано 183 країни. Для прикладу, Грузія піднялася на 11 сходинку. Що може подолати таку прірву - поки ніхто не знає. Хіба що антикорупційний вірус якоїсь болячки, що смертельно вразить нашу владу... Або Коліївщина...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.