Президент Грузії привітав українців з Днем української мови та писемності (відео)

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.11.2011 01:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15773

Михайло Саакашвілі привітав українців з Днем української мови та писемності. Українською мовою...

Дякуємо тобі, Міхо! Ти - справжній патріот, - і своєї країни і України!

Привітання Михайло Саакашвілі було виголошене українською мовою на його персональній сторінці в соціальній мережі Фейсбук та показано в ранковому ефірі на телеканалі 1+1.

"Вперше я почув українську мову, коли приїхав в кінці 80-х на навчання до Києва. Пам`ятаю, - мене вразило як гарно, шляхетно звучить ця мова.

Лише згодом, навчившись розуміти її, мені стало очевидним, чому самі українці називають свою мову солов`їною: вона - барвиста та м`яка, але може бути і гострою та влучною...

...Мені здається, українська мова й уособлює становлення української державності.

Українська мова пройшла через горнило та зазнавала усіх принижень. Але й може пишатися, що саме нею написані справжін перлини світової літератури" - зазначив Михайло Саакашліві, - в минулом - студент і випускник Київського державного університету ім.Т.Г.Шевченка.

"Українська мова, як і український народ, - волелюбна і горда. Вона витримала всі негаразди і виборола право на своє існування.

Кажуть, що мова народу - його душа. І саме такою, як українська мова, здається мені і українська душа - щедрою, м`якою і прекрасною. Але й - твердою, як кремінь, і нездоланною", - сказав Президент Грузії.

Український же президент, проФФесор і двічі несудимий тонкий поціновувач творчості поета Чехова та поетеси Ахметової, це свято вирішив проігнорувати, - на офіційній сторінці Інтернет-представництва Президента України про це свято - жодного слова.

У свою чергу, Верховна рада у кількості 238 дресованих кнопкодавів, своєрідним чином "привітала" українців з Днем української мови та писемності - обмеживши лише 25% квотуванням звучання музичних творів українських авторів у теле- та радіоефірі.

Публічні виступи прем`єр міністра Азарова і без того є справжнім "святом" для всіх шанувальників “солов`їної мови”...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.