Українцям подають у конфорки небезпечний розбавлений газ

Автор/джерело -  © ТСН.ua



Дата публiкацiї - 10.11.2011 03:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15774

Населення України платить за брудний газ, який ледь горить, стільки, скільки коштує газ найвищої категорії.

Можновладці-корупціонери разом зі спільниками-аферистами щосекунди продають українцям розбавлений газ. Саме тому до конфорок газових плит населення доходить ледве горюча суміш.

Про мільярдні заробітки на брудному газі журналісти телеканалу "1+1" намагалися поспілкуватися із тими, хто забеспечує ним українців. Втім ні Міністерство палива, ні монополіст "Нафтогаз", ні його підрозділи не виявили бажання не те що прокоментувати питання, а навіть відповісти на інформаційний запит. Компанія "Газ України", почувши питання, взагалі відмовилась приймати запит.

Наразі українці все частіше скаржаться на те, що газ горить не блакитним полум'ям, а червоним, що, за словами експертів означає, що до палива додаються різні домішки. Через це температура горіння значно знижується, а відповідно збільшується час, необхідний для того, щоб нагріти воду у чайнику, чи у котлі. При цьому газові лічильники справно нараховують куб за кубом.

Справа в тому, що газ в Україні не чиститься. Якщо у Західній Європі газ доводять до потрібного стану спеціальною очисткою, то в Україні його не чистять.

Лічильники враховують лише об'єм, а не якість, тому населення платить за брудний газ, який ледь горить стільки, скільки коштує газ найвищої категорії.


Європа проблему з неякісним газом давно вирішила на користь споживачів. Постачальник газу відправляє споживачу детальний рахунок, і на ньому стоїть спожита кількість газу в кубічних метрах, і теплота згоряння. І це разом показує кількість і якість спожитого газу, за який треба заплатити.

Результати незалежної перевірки побутового газу, яку провели науковці київського інституту газу, показали суттєві розбіжності з офіційними показниками із сайту Київгазу. Метану виявилось не 96%, як пропонують вірити, а менше 84%. При цьому показник негорючого азоту насправді зашкалює: більше 4%, а не 1%.

Тож залишається констатувати, що в газовій суміші, яка потрапляє в наші домівки, насправді все менше правильного горючого газу метану, і дедалі більше брудних та небезпечних домішок.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.