Тимошенко вже не може підвестися з ліжка. Чекісти не переймаються

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 10.11.2011 19:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15789

Екс-прем’єру Юлії Тимошенко пред’явили обвинувачення у кримінальних справах, які розслідуються Податковою службою України.

Про це повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко в ефірі телеканалу ТВі.

"Сьогодні слідчий податкової міліції проводив слідчі дії за моєї участі з Юлією Володимирівною Тимошенко. Стан її здоров'я такий, що вона не може самостійно пересуватися. Вона не ходе", - заявив він.

"Ми проводили слідчі дії у неї в камері. Вона лежала, не встаючи з ліжка", - розповів захисник.

"Перед початком слідчих дій вона заявила, що дуже погано себе почуває, що у неї болі в спині і вона не може приймати участю в слідчих діях, про що є відповідне медичне заключення, як лікарів Міністерства охорони здоров'я, как і лікарів співробітників слідчого ізолятору. Але слідчий не звернув на це увагу", - уточнив Власенко.

"Мова йде по справі, яка була незаконно відновлена за постановою генерального прокурора Пшонки, всупереч рішенню Верховного Суду, було скасовано закриття кримінальних справ, які були закриті ще в 2004-2005 роках", - зазначив захисник.

"Генпрокуратура не захотіла "пачкатися" об ці справи і скинула їх на Податкову міліцію", - розповів депутат від БЮТ.

"Це було пред'явлення обвинувачень у цих справах", - заявив Власенко.

При цьому він зазначив, що Тимошенко не підписала наданих їй слідчими документів.

"Юлія Володимирівна вважає зазначені справи політично вмотивованими. Вважає їх такими, що порушені без достатніх підстав. Вона вважає постанову Пшонки про порушення кримінальної справи безпідставною, неаргументованою, політично вмотивованою і незаконною", - уточнив захисник.

"Вона не визнала обвинувачення… Слідчі не змогли нормально пояснити, що їй інкримінується", - підсумував Власенко.

Між тим, слідчі Служби безпеки України мають вказівки завершити розслідування справ проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко протягом одного-двох тижнів, повідомив захисник Тимошенко Власенко.

"Ми очікуємо слідчі дії найближчим часом", - розповів він.

"По всім кримінальним справам, які незаконно відновлені, або порушені заново слідчі дуже-дуже поспішають", - заявив захисник.

"У мене є інформація про те, що слідчі Служби безпеки України отримали вказівку завершити розслідування справи протягом одного-двох тижнів. Хоча я собі це не уявляю", - уточнив Власенко.

"Тимошенко починаючи з суботи лежала і не вставала з ліжка, слідчі податкової міліції кожен день мені телефонували і говорили: давайте ми підемо сьогодні", - заявив він.

Як відомо, перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін повідомив, що податковою розслідувалися кримінальні справи "за фактом ухилення від сплати податків, як директором фірми "ЄЕСУ" Тимошенко, так і громадянки Тимошенко".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.