Україна - серед лідерів світової корупції. Бо на чолі процесу проффесіонали.

Автор/джерело -  © Deutsche Welle



Дата публiкацiї - 6.12.2006 15:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1581

П'ятнадцять років боротьби із корупцією в Україні отримали міжнародне визнання - вітчизняні корупціонери додали міжнародного іміджу нашій державі.

Вчора відома соціологічна служба Gallup представила широкій громадськості результати розрахунку свого глобального індексу корупції.

Респонденти з понад ста країн відповіли на питання: „Чи поширена корупція у Вашій державі?”.

Україна, з довгого списку країн-учасниць, які експерти Gallup узяли „під лупу”, потрапила до групи десяти найменш благополучних. Її сусідами стали такі держави, як Росія, Марокко, Румунія, Камерун і Таїланд.

Найменшого ж поширення корупція набула сьогодні в країнах Скандинавії, в Австралії, Великобританії і Швейцарії. Жителі Саудівської Аравії також не сприймають корупцію, як поширене явище на своїх теренах.

Від “Аратти”: Ми абсолютно не здивовані цими показниками. Адже, хабарництво в Україні набуло особливої популярності за часів Президента Кучми, який два терміни поспіль старанно конструював й реалізовував цю, без перебільшення, унікальну систему чиновницького всевладдя та кругової поруки. А сьогодні при владі як раз його остання команда на чолі із двічі не судимим проффесіоналом. І саме цій команді американський уряд виділяє матеріальну допомогу на боротьбу із корупціонерами. Не маємо сумніву, що за американські гроші він із ентузіазмом “боротиметься” із цим явищем. Швидко й до останнього цента.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.