Роботи, як знаряддя війни

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 14.11.2011 14:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15810

Американські учені військового напрямку провели дослідження з радіокерованими роботами на далеких відстанях.

Про ці секрети повідомляє британський журнал «Нью Саєнтіст».

Віднині спеціальні телекомунікаційні центри в Сполучених Штатах можуть контролювати і скеровувати дії своїх військових роботів практично в усіх точках Земної кулі.

Це вдалося домогтися ще й тому, що роботи нової генерації можуть тепер виконувати набагато складніші завдання завдяки супутниковому зв’язку і за умов, небезпечних для життя людини.

Це, в свою чергу, відкриває нові можливості масового використання роботів у бойовому режимі, щоб запобігти втратам y живій силі.

Американські учені зараз проводять експерименти з метою істотного збільшення маневреності роботів, керованих за тисячі кілометрів з американських оперативних центрів управління.

Як повідомляє британський журнал, у зовсім недалекому майбутньому замість американських бійців підрозділи роботів будуть скидатися з повітря на території можливих бойових дій, щоб виконувати найбільш небезпечні військові завдання. Управління цими електронними військами здійснюватиметься з території Сполучених Штатів.

Ця нова науково-військова ініціатива почала викликати певне занепокоєння в наукових колах інших країн. Британський експерт з роботів Ноель Шаркі з університету в Шеффілді вважає, що тим самим розпочинається широкомасштабна електронізація війни, коли в бойові дії будуть масово втягнені оброєні автономні роботи.

Як зазначив Шаркі, «це ще один крок на шляху автоматизації смерті». Крок за кроком комп’ютерні забави стають не дуже безпечною частиною реального життя.

Сині очі за тисячі «зелених»

Спробуємо відірватися від чорних перспектив електронної війни до світу краси. Досить надзвичайним науковим досягненням поділилася американська телемережа «Фокс Ньюз».

Якщо Ви втомилися від кольору Ваших очей – не все втрачено. Доктор Ґреґ Гомер із Лос-Анджелеса винайшов можливості міняти колір очей з карого на синій з використанням лазерної технології. Синьооким чи синьоокою можна стати протягом лічених хвилин.

Завдяки лазерним обстрілам доктор Гомер розплавляє коричневі пігменти з райдужної оболонки ока.

Операція обходиться далеко не дешево. Кожне синє око коштує 2 тисячі 500 доларів. Навряд чи хто ризикне економити і пофарбує лише одне око. Так що новий колір краси обійдеться в солідну копієчку розміром у пять тисяч американських «зелених».

Відтепер, коли Ви бачите синьооких, то зовсім не виключено, що володарі таких очей отримали їх не від мами, а з власного і доволі солідного гаманця.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.