Адвокат Мельниченка заявив, що разом із його підзахисним замовили Марчука і Мороза

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 14.11.2011 16:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15812

За версією адвоката Павла Сичова, вони забагато знають про записи в кабінеті Президента Леоніда Кучми.

Сьогодні, 14 листопада, адвокат екс-майора Державної охорони Миколи Мельниченка Павло Сичов заявив, що життю лідера Соціалістичної партії України Олександра Мороза й екс-голови РНБО Євгена Марчука може загрожувати небезпека, оскільки вони є носіями первинної інформації про записи, зроблені в кабінеті другого президента Леоніда Кучми.

"Я не знаю, наскільки ця інформація (про загрозу життю Мороза, Марчука, Кузьміна, - ред.) достовірна, але всім відомо, що Мороз був тим рупором, який цю інформацію зробив доступною для всієї громадськості в 2000 році. Він з Миколою Михайловичем (Мельниченком, - ред.) активно спілкувався з приводу цих записів, і Марчук з ним про це теж спілкувався", - сказав адвокат.

Він пояснив, чому цим політикам може загрожувати небезпека.

"Тобто ці люди (Мороз і Марчук, - ред.) є носіями первинної інформації, і не виключено, що їх життю загрожує небезпека", - сказав Сичов.

Раніше Мельниченко заявив, що, за його даними, існує загроза життю ряду колишніх і діючих українських чиновників, у тому числі першого заступника генпрокурора України Рената Кузьміна, Марчука та Мороза.

24 жовтня, адвокати екс-майора Управління Держохорони Миколи Мельниченка заявили, що кримінальну справу стосовно другого Президента України (1994-2005) Леоніда Кучми буде передано до суду до кінця нинішнього року.

Як повідомлялося раніше, 23 вересня слідчий СБУ виніс постанову про оголошення Миколи Мельниченка у розшук.

Плівки майора управління Держохорони Миколи Мельниченка були визнані речовим доказом у справі про перевищення влади та службових повноважень другого президента України Леоніда Кучми. Однак Конституційний суд 21 жовтня оприлюднив рішення за поданням Служби безпеки України, згідно з яким обвинувачення у вчиненні злочину не може ґрунтуватися на даних, отриманих незаконним шляхом.

Кримінальну справу стосовно Кучми порушено 21 березня 2011 року. Він обвинувачується в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.