Україна для людей. У Дніпропетровську зросла плата за проїзд у тролейбусах і трамваях

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 15.11.2011 09:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15821

Від сьогодні жителі Дніпропетровська платять за проїзд в міському електротранспорті на 25 копійок більше, ніж раніше, – 1 гривню 50 копійок.

Як розповів директор департаменту транспорту і зв’язку міськради Валентин Мовчан, новий тариф запровадили через те, що ціни на електроенергію зросли удвічі.

«Міністерство дозволило підвищувати тариф аж до 2,68 грн. Це ціна, яка дозволить працювати беззбитково», – кажуть у міському департаменті транспорту.

Місто підняло тарифи на проїзд останнім серед українських мегаполісів, запевняє влада. Упродовж року на нові тарифи перейшов міськелектротранспорт Харкова, Запоріжжя, Одеси та інших міст.

Водночас у дирекції дніпропетровського міськелектротранспорту заявили, що завдяки новим тарифам до нового року зможуть розрахуватися з кількамісячними зарплатними боргами перед працівниками, а потім почнуть підвищувати оклади. Про підвищення рівня обслуговування у зв’язку зі зростанням плати за проїзд не йдеться.

Здорожчання проїзду в трамваях і тролейбусах викликало обурення опозиції. Так, в обласній організації Української народної партії заявили, що це «черговий удар по малозабезпечених прошарках населення».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.