Донецькі чорнобильці розпочали голодування, влада погрожує криміналом

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 15.11.2011 12:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15825

Сьогодні вранці, 15 листопада, в Донецьку, біля будівлі облуправління Пенсійного фонду чорнобильці, афганці та діти війни оголосили голодування проти урізання пенсій і почали установку наметів.

Як пише видання "Острів", ще 218 протестувальників знаходяться біля будівлі облуправління Пенсійного фонду (ПФ), вимагаючи приїзду до Донецька прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Згідно з повідомленням, вони готові приєднатися до голодування, яке сьогодні вночі в актовому залі облуправління Пенсійного фонду почав 41 учасник акції, однак протестувальників до будівлі не пускає міліція.

"Взагалі, про готовність приєднатися до голодування заявили 218 осіб. Але у зв'язку з тим, що при них не було медичних препаратів, люди змушені були їхати додому за медикаментами — комусь потрібен інсулін і т.п.", — уточнив лідер акції протесту, голова Донецької обласної організації ВГО інвалідів Чорнобильської катастрофи Чорнобиль-Єдність Микола Гончаров.

За його словами, голова Донецької обласної державної адміністрації (ДОДА) Андрій Шишацький веде переговори з прем'єр-міністром щодо їхніх вимог.

"А далі будемо дивитися по ситуації", — підкреслив Гончаров.

Повідомляється, що біля будівлі ПФ чергує швидка допомога, лікарі періодично надають медичну допомогу.

Крім того, сьогодні вранці стало відомо, що вчора, 14 листопада, подав у відставку начальник Головного управління ПФ у Донецькій області Георгій Якименко.

"Якименко вчора написав заяву на розрахунок", — заявила сьогодні керівник прес-служби голови ДОДА Римма Філь.

Як повідомили керівниуи акції, сьогодні вночі до протестувальників приїжджали прокурор області, начальнику УВС та губернатор і попередили, що за захоплення приміщення держустанови буде порушено кримінальну справу.

Нагадаємо, сьогодні вночі Шишацький під час розмови з чорнобильцями-інвалідами в актовому залі облуправління ПФ нібито заявив, що керівник Донецького обласного управління ПФ Якименко подав у відставку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.