Для розрахунку з чорнобильцями необхідно більше 6 млрд. грн, яких у бюджеті немає

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 16.11.2011 04:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15832

Коментуючи акції протестів пільговиків, зокрема в Донецьку, Сергій Тігіпко зазначив, що питання виплат пенсій учасникам війни фактично вирішене, а для розрахунку з чорнобильцями потрібно 6 мільярдів 600 мільйонів гривень.

“У пана атамана нема золотого запасу, і хлопці стали разбєгаться в разниє сторони. І правильно дєлают. Єслі так дальше пойдьот, я тоже разбєгусь в разниє сторони.”

Про це віце-прем'єр - міністр соціальної політики повідомив в ефірі 5 каналу.

"Що стосується учасників війни, то фактично ми питання вирішили. Якщо і є хто, хто голодує, то я можу сказати, що громадські організації про це нічого не говорять - ми постійно в контакті", - зазначив Тігіпко.

"Основна проблема в тому, що все те, що ми порахували з чорнобильськими організаціями, все це коштує приблизно 6 мільярдів 600 мільйонів, якщо вирішити це тільки щодо учасників ліквідації Чорнобильської трагедії і тих людей, що перебували і перебувають на забрудненій території. 6,6 мільярдів - ніде цих грошей у бюджеті 2011 року, і в проекті бюджету 2012 року, це не передбачено", - заявив віце-прем'єр.

Тігіпко підкреслив, що уряд намагається вирішити комплексно це питання і знайти гроші і в найближчі дні питання розрахунку з чорнобильцями може бути знято.

"Зараз ми пробуємо зробити так, щоб це питання було вирішене комплексно. Щоб не було такого, що отримали рішення суду - ці люди отримають, а інвалід, який не дійшов до суду, отримає меншу суму, ніж потерпілий, який дійшов до рішення суду", - пояснює Тігіпко.

"Ми намашаємось вирішити це питання і знайти на це гроші. Це не питання тільки Міністерства соціальної політики, ми ініціюємо завжди якісь варіанти, як це можна вирішити, але це питання буде вирішувати Кабінет міністрів. Практично ми знайшли варіанти, і ми зараз будемо приймати політичне рішення. Я б хотів, щоб це було вирішено за кілька найближчих днів", - підкреслив Тігіпко.

Як повідомлялося, Донецька обласна рада вирішила надати матеріальну допомогу окремим ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС, які оголосили голодування у зв'язку з різким зменшенням розміру пенсії.

Від “Аратти”: дуже дивно чути від урядовців що в бюджеті немає коштів на виконання урядових соціальних гарантій. Тобто вимог законодавства. Бо, за їхніми ж словами - економіка зростає, і, відповідно, зростають надходження до бюджету.

До речі, під час "злочинного" урядування Тимошенко подібних проблем не виникало, хоча, як відомо, українська економіка потерпала від світової кризи. А зараз немає ні "злодійки" при владі, ні кризи, натомість є команда проФФесіоналів.

От і виникає у пересічного українця питання: кому вірити? Чи Азарову, який розповідає про економічне зростання і підвищення соціальних виплат? Чи Тігіпку, який розповідає про порожню казну, а відтак, - що ніякого зростання немає й не буде у осяжній перспективі? Але достимено відомо, що хтось бреше. І ми не виключаємо, що обидва проФФесіонали-реформатори. Бо як раз те що бачать у своїх кишенях громадяни й є прямим наслідком так званих реформ. Хіба ні?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.