Унікальний мер. Три версії однієї події

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 6.12.2006 17:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1584

Про уникальні риси особистості столичного мера ми писали неодноразово. Однак, кожен новий день приносить мешканцям столиці нові сенсації. Подаємо, без коментарів, три версії однієї події.

Версія перша.
Від Леоніда Черновецького.

Вчора Президент Віктор Ющенко провів годинну зустріч з мером Києва Леонідом Черновецьким, на якій обговорювалися питання підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

"У мене сьогодні була годинна зустріч з Президентом України Віктором Ющенком, проведена за моєю ініціативою", - сказав на прес-конференції Черновецький.

За його словами, було заплановано зустріч на п’ятнадцять хвилин, але вона затяглася на годину.

Крім Ющенка і Черновецького були присутні також заступник мера Олесь Довгий та один із помічників президента.

"Президент в присутності мого заступника і одного зі своїх помічників підтримав мене в моїх починаннях щодо турботи про киян. Я отримав позитивну оцінку своїм діям", - зазначив Черновецький.

Крім цін на комунальні тарифи, за словами Черновецького, на зустрічі обговорювалося будівництво нового олімпійського стадіону, затвердження меж паркової зони, а також "деякі фрагментарні речі".

Зокрема, обговорювалося встановлення новорічної ялинки в центрі Києва. "Ялинку буде встановлено раніше, ніж зазвичай. Вона буде ще гарнішою і простоїть 45 днів", - зазначив він.

"Це не дрібниці, президента дуже цікавить це питання, і він підтримує мою команду", - додав він.

Також за словами Черновецького, на зустрічі йшлося про будівництво льодового палацу, відкриття низки музеїв, розгляд на найближчій сесії питання щодо розташування національного інституту національної пам’яті, а також спорудження меморіалу жертвам голодомору.

"Зустріч пройшла, нібито у нас є повне порозуміння про те, що треба робити в Києві. Вона була дуже доброзичливою і одночасно відповідальною, оскільки ми говорили однією мовою", - додав він.

Версія друга.
Прес-служби Президента України.

Президент Віктор Ющенко не схвалює діяльність київського міського голови Леоніда Черновецького.

Про це на брифінгу у середу повідомила прес-секретар президента Ірина Ванникова, посилаючись на слова голови секретаріату Віктора Балоги.

"Балога наголошує, що на зустрічі (Ющенка і Черновецького) не йшлося про якусь персональну підтримку Леоніда Черновецького", - сказала вона.

Водночас Ванникова зазначила, що Ющенко наголосив, що Черновецький і міська влада мають працювати "в інтересах і на благо киян".

"Тільки такі дії можуть бути схвалені Президентом", - підкреслив Балога, слова якого навела Ванникова.

"Однак поки такого схвалення немає", - додала вона.

Водночас Ванникова сказала, що під час зустрічі президент висловив "різке невдоволення рішенням міської влади про підвищення комунальних тарифів".

"Глава держави не розуміє, за якими формулами були розраховані ціни на житлово-комунальні послуги. Якість цих послуг низька, вважає Президент, і соціальний захист мешканцям не гарантовано", - сказала прес-секретар.

За її словами, саме тому Президент вважає пріоритетною реформу ЖКГ.

Версія третя.
Офіційне повідомлення.

Президент України Віктор Ющенко провів зустріч із Київським міським головою Леонідом Черновецьким.

На зустрічі обговорювалися проекти перспективного розвитку столиці України. Насамперед, йшлося про реалізацію проектів у соціальній сфері, зокрема, будівництво дитячих спортивних майданчиків. Також йшлося про спорудження нового Олімпійського та Льодового стадіонів, розміщення Національного інституту пам’яті, хід будівництва музейного комплексу «Мистецький Арсенал» та спорудження Меморіалу жертв Голодомору. Президент України звернув увагу на необхідність визначення паркових зон Києва та створення концепції реконструкції Дніпровської набережної.

На зустрічі також було порушено питання реформування ЖКГ міста.

Щодо ситуації у Київській міській раді, Президент України наголосив на необхідності всім політичним силам знайти спільну мову з міським головою, зосередитися на конструктивній роботі у Київраді на благо киян.

Л. Черновецький також поінформував Президента про підготовку до святкування новорічних та різдвяних свят.


За матеріалами Української правди та офіційного порталу Президента України


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.